Dolar

34,2697

Euro

37,6291

Altın

2.917,77

Bist

9.109,34

Çakal Carlos'tan The Guardian'ın 'CIA'ya satıldı' iddiasına cevap

Geçen hafta The Guardian’da Jason Burke imzasıyla yayınlanan “Çakal Carlos’u yakalamak için CIA tarafından kiralanan terörist” başlıklı yazıda yer alan iddialara Fransa'da cezaevinde bulunan Çakal Carlos'tan yalanlama geldi.

2 Yıl Önce Güncellendi

2023-04-18 22:17:47

Çakal Carlos'tan The Guardian'ın 'CIA'ya satıldı' iddiasına cevap

İngiliz gazetesi The Guardian'ın Bruno Bréguet hakkındaki iddiaları, Av. Güven Yılmaz vasıtasıyla konunun birinci muhatabı olan Çakal Carlos Baran Haber'e açıkladı.

Ekran Alıntısı_176

Geçen hafta The Guardian'da Jason Burke imzasıyla “Çakal Carlos'u yakalamak için CIA tarafından kiralanan terörist” başlıklı bir yazı yayınlandı. Bruno Bréguet hakkındaki iddiaları, Av. Güven Yılmaz vasıtasıyla konunun birinci muhatabı olan Çakal Carlos Baran Haber'e açıkladı.

Ekran Alıntısı_177

The Guardian'da yayınlanan yazıda istihbarat tarihi, propaganda ve siyasî şiddet alanlarında uzman olan Adrian Hänni tarafından kaleme alınan “Terörist ve CIA Ajanı: İsviçreli Bruno Bréguet'nin İnanılmaz Hikayesi” isimli kitaptan bahsedilirken, Hänni'nin iddialarının gerçek olduğu kabul edilerek Bréguet'nin CIA ajanı olduğu ve Carlos'un 1994'te Sudan'da yakalanmasında parmağı olduğu iddia edildi.

İddiaya göre, Bréguet'nin CIA'den Carlos'un operasyonlarına dair bilgileri satarak binlerce dolar kazanç sağladığı belirtildi.

"CARLOS CIA'YA SATILDI" İDDİASINA CARLOS'TAN YALANLAMA

Bu yazının yayınlanmasının ardından Türkiye'de ve dünyada, Çakal Carlos'un ismi bu kez ihanete uğradığı iddiasıyla yeniden gündeme geldi. Hänni'nin iddialarının gerçek olduğu kabulüyle tüm haberlerde Bréguet'nin hain olduğu ve Carlos'u CIA'ye sattığı ileri sürüldü.

carlos

Carlos, aynı zamanda eşi olan avukatı ile birlikte bir duruşma sırasında...

Türkiye'de haftalık yayınlanan Baran dergisine Türkiye ve dünya gündemini değerlendiren Çakal Carlos (Salim Muhammed), Bruno Bréguet hakkındaki iddiaları, Av. Güven Yılmaz vasıtasıyla cevaplandırdı.

Adrian Hänni tarafından kaleme alınan kitaptaki iddiaların saçmalık olduğunu belirten Carlos, Bréguet'nin Yunanistan'da tutuklandığını ve Avrupa'nın güneyindeki bir Sovyet eski üssünde sorgu sırasında kazayla öldürüldüğünü belirtti.

Carlos iddialara karşılık şunları söyledi:

“Eğer Bréguet CIA için çalışıyor olsaydı, bütün bu saçmalıklar asla yaşanmazdı, yani sorgu sırasında kazayla öldürülemezdi. Eğer CIA için çalışıyor olsaydı, hiç kimse bu adama ihanet edemez ya da onu yakalayamazdı.” diyen Carlos “Bruno Bréguet Filistin direnişinin bir kahramanıydı, büyük ve önemli bir adamdı. Şimdi onu bir hain gibi göstermeye çalışıyorlar.”

SON VİDEO HABER

Yasak saatinde alkol satmayan işletmeciye saldırı

Haber Ara