Çinli askeri Uzman: ABD kurt sürüsü taktiklerini benimsiyor
Çinli askeri uzman Song Zhongping, 'Basitçe söylemek gerekirse, ABD kurt sürüsü taktiklerini benimsiyor. ABD kendisini sürünün alfa erkeği olarak görüyor' diyor.

Oluşturma Tarihi: 2021-03-09 09:15:00

Güncelleme Tarihi: 2021-03-09 09:15:00

Çinli askeri uzman Song Zhongping kaleme aldığı “ABD liderliğindeki kurt sürüsü" başlıklı bir makalesinde, Amerikan dergisi The National Interest'in Çin'e karşı bir "Pasifik NATO" oluşturma önerisine yanıt verdi: "Çin'i hedef alan Pasifik NATO kavramı bir kurt sürüsü taktiğidir."

Zhongping,” Birleşik Devletler, Japonya, Avustralya ve Hindistan'ın birleşik kuvvetleri, eşgüdümlü hava ve deniz operasyonlarından bahsetmek yerine, Çin'i kuşatmaya kesinlikle yardımcı olabilir" dedi.

Global Times'ın yazarı Song Zhongping, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana ABD'nin ittifaklar kurmasının yaygın bir uygulama haline geldiğine dikkat çekiyor. Bu politikanın üç nedenini açıklıyor:

• Amerika Birleşik Devletleri "ahlaki zirvede" olmak istiyor
• Washington, ittifakın sonucunun kendi lehine olan şansı artıracağına inanıyor.
• Washington, diğer ülkelerin asker gönderme ve işletme maliyetlerindeki "büyük çaba yükünü" paylaşmasına yardım edebileceğini umuyor.

Song Zhongping, "Basitçe söylemek gerekirse, ABD kurt sürüsü taktiklerini benimsiyor. ABD kendisini sürünün alfa erkeği olarak görüyor ve daha fazla ülkenin kendisiyle birlikte hareket etmesini umuyor" dedi.

Ancak Çinli askeri uzmana göre, temel sorun dört ülkenin "aynı yöne bakmaması" ve ortak çıkarlarının sorgulanabilir olmasıdır.

Örneğin, Çin ile sınır sürtüşmesine rağmen Hindistan, ekonomik gelişiminin Çin'e bağlı olduğunu derinden anlıyor. Japonya da devasa bir Çin pazarı olmadan yaşayamaz. Taraf tutmadan biraz tarafsız kalmak Japonya'nın çıkarına.

"Avustralya sadık bir takipçi. ancak sınırlı gücü ve etkisi nedeniyle Çin'i çok fazla rahatsız etmiyor, "diye yazıyor yazar.

Song Zhongping ayrıca, Amerikan dergisinin Tayvan'ın ittifaka katılmasını ve NATO'nun toplu güvenlik konusundaki 5. Maddesine benzer bir anlaşma geliştirmesini önerdiğine dikkat çekiyor.

Askeri uzman Zhongping, Çin'in bu fırsattan korkmadığını ve "gerekli tüm önlemleri alma ve ayrılıkçılara desteği önleme" fırsatını saklı tuttuğunu söyledi.

Zhongping, "Çin bu konuda herhangi bir taviz vermeyecek ve güçlü bir düşman karşısında bile tereddüt etmeden savaşacak. Amerika Birleşik Devletleri, diğer ülkeler gibi durumu küçümsememelidir" diye uyarıyor.

“Çin, bir gün "bağımsızlık yolunu" izleyebilecek "Tayvan'ın ayrılıkçı güçlerine" saldırmaya hazırlanıyor” dedi Zhongping, “Bu senaryoda Tayvan sorununu çözmek için "hızlı ve yoğun" yöntemler kullanacak, kim müdahale ederse etsin” diye karşıtlarını uyardı.

Kaynak: Pravda