Dolar

34,1927

Euro

38,1306

Altın

2.900,77

Bist

9.665,78

Culani: Suçlu Suriye rejimiyle barışmayacağız!

Türkiye’nin Şam rejimiyle normalleşme görüşmeleri sürerken başta İdlib olmak üzere Suriye’deki bazı bölgeleri kontrolü altında tutan Hey’etü Tahriri’ş-Şam (HTŞ) örgütü lideri Ebu Muhammed el-Culani, “Mücrim Suriye rejimi ve müttefiklerine karşı devam eden mücadelesinde Suriye devrimi yeni meydan okumayla yüz yüze gelmiştir” dedi.

2 Yıl Önce Güncellendi

2023-01-05 15:56:52

Culani: Suçlu Suriye rejimiyle barışmayacağız!

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Suriye'de başta İdlib olmak üzere bazı bölgeleri kontrolü altında tutan Hey'etü Tahriri'ş-Şam (HTŞ) örgütü lideri Ebu Muhammed el-Culani, Suriye rejimiyle barışmayacaklarını açıkladı. Türkiye'nin Şam rejimiyle normalleşme görüşmeleri sürerken, HTŞ lideri el-Culani'den dikkat çeken bir açıklama geldi. El-Culani, örgüte ait Emcad Medya tarafından pazartesi günü yayımlanan videoda, HTŞ'nin Türkiye ile Suriye rejimi arasında geçen müzakereler hakkındaki tutumunu açıkladı.

“SURİYE HALKI SEÇİMİNİ YAPTI”

“Mücrim Suriye rejimi ve müttefiklerine karşı devam eden mücadelesinde Suriye devrimi yeni meydan okumayla yüz yüze gelmiştir” diyen el-Culani; Suriye halkının mücrim rejimin gölgesi altında utanç hayatı yaşamak veya İslam ve devrim iktidarından sonra izzetli ve onurlu bir hayat yaşama seçeneğiyle karşı karşıya bırakıldığına ve Suriye halkının seçimini yaptığına, bütün yeryüzü halkı toplansa asla onu vazgeçiremeyeceğini söyledi.

“MÜCRİM REJİM NASIL ÖDÜLLENDİRİLİR?”

El-Culani, konuşmasında şunları kaydetti:

"Mücrim rejim nasıl ödüllendirilir veya ona nasıl cömert davranılır? Binlerce özgür kadının namusunu kirlettiği için mi yoksa binlerce masum çocuğu öldürdüğü için mi ödüllendiriliyor? Ölüm varillerini fırlattığı, milyonlarca evi hane halkının başına yıktığı için mi yoksa kadim Halep'i, Humus'u ve diğer köy ve kasabaları yıktığı için mi ödüllendiriliyor? Bir milyon insanı zulümle, düşmanlıkla öldürdüğü için mi yoksa 22 milyon insanı dünyanın çeşitli bölgelerine sürdüğü için mi ödüllendiriliyor? Çocukları ve kadınları öldürmekte kimyasal silah kullandığı için mi yoksa ülke içerisinde uyuşturucuyu yaydığı için mi ödüllendiriliyor? Bütün bir insanlık için aydınlık bir medeniyet, ilmin yol göstericisi olduktan sonra Suriye'yi yıkıcı ve helak edici bir bataklığa çevirdiği için mi ödüllendiriliyor? Bütün bunlardan sonra kim bu katillerin safında yer almaya razı olur?"

Haber Ara