Dolar

34,2234

Euro

37,8895

Altın

2.919,95

Bist

9.224,95

'Daha büyük savaş geliyor, İsrail ve biz bunun parçasıyız'

ABD'li eski hukukçu Andrew Napolitano'nun YouTube kanalına verdiği röportajda konuşan eski Albay Douglas MacGregor, Erdoğan'ın bölgedeki istikrarsızlaştırıcı durumun farkında olduğunu ve ABD'nin bir süredir Suriye'de 'Türkiye'ye saldırmak' için güç hazırladığını belirtti.

6 Saat Önce Güncellendi

2024-10-02 10:11:35

Cumhuriyetçi askeri uzman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "İsrail'e ve yaptıklarına karşı duyduğu hoşnutsuzluğu veya küçümsemeyi ne kadar belli etse de" Filistin-İsrail çatışmasından uzak durmaya çalıştığını iddia ederken, "Türkleri küçümsemek hata olur." ifadesini kullandı.

"DAHA BÜYÜK SAVAŞ GELİYOR, İSRAİL VE BİZ BUNUN PARÇASIYIZ"

MacGregor şu ifadeleri kullandı:

"Silahlanıp Türkiye sınırından Türkiye'ye doğrudan saldırılar düzenlemeleri için teşvik edildiler. Türkler bunu biliyor ve bundan çok rahatsızlar. Bunu geçmişte periyodik olarak yaptık. Bu sefer çok ciddileşti. Çok iyi silahlanmış Arap aşiret üyelerinin Suriye'deki üslerimize saldırdığını gördünüz. Daha büyük bir savaş gelişiyor ve İsrailliler bunun bir parçası. Biz de bunun bir parçasıyız. Türkler bunu kabul edip kamuoyuna açıklamanın eşiğinde. Bunu kamuoyuna oldukça büyük bir şekilde açıklarlarsa, Türk halkının talebi saldırmak olacak ve bu da Erdoğan'ın hâlâ istemediği bir şey."

Haber Ara