Dolar

34,1302

Euro

38,0970

Altın

2.902,15

Bist

10.029,73

De Gaulle'ün torunu: Savaşın tetikçileri ABD ve NATO'dur

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Charles de Gaulle'ün torunu Pierre de Gaulle, ABD'nin Ukrayna ihtilafını körükleyerek ve Rusya'ya karşı önceden planlanmış bir ekonomik savaş yürüterek Avrupalılara acı çektirdiğini söyledi.

2 Yıl Önce Güncellendi

2023-01-04 19:19:00

De Gaulle'ün torunu: Savaşın tetikçileri ABD ve NATO'dur

II. Dünya Savaşı sırasında Nazi işgaline karşı Fransız direnişine önderlik ettikten sonra modern Fransız siyasi sistemini kuran ve 1959'dan 1969'a kadar cumhurbaşkanı olarak görev yapan Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı Charles de Gaulle'ün torunu, Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarad bulundu.

"SAVAŞIN TETİKÇİLERİ ABD VE NATO"

De Gaulle'ün strateji ve kurumsal finans danışmanı olan torunu Pierre de Gaulle , Ukrayna ihtilafının Batı tarafından kışkırtıldığına inandığını söyledi.

maxresdefault_2

Torun de Gaulle, geçen hafta Fransız-Rus Diyalog Derneği'nde yaptığı açıklamada "Ukrayna krizindeki bu entelektüel sahtekarlığı isyan ediyor ve protesto ediyorum çünkü savaşın tetikleyicileri Amerikalılar ve NATO. ABD, ne yazık ki, sadece Ukrayna halkının değil, Avrupa nüfusunun da acı çekmesine neden olan askeri çatışmayı tırmandırmaya devam ediyor." dedi.

"AMERİKALILARIN YARARLANDIĞI EKONOMİK SAVAŞ"

De Gaulle, yaptırımlarla ilgili olarak şunu söyledi:

"Yaptırımların ölçeği ve sayısı, tüm bunların çok önceden organize edildiğini gösteriyor. Bu, Amerikalıların yararlandığı bir ekonomik savaş. Amerikalılar kendi gazını Avrupalılara kendi ülkelerinden dört ila yedi kat daha yüksek bir fiyata satıyorlar."
De Gaulle, Rusya'nın fosil yakıt ihracatına uygulanan Batı yaptırımlarının Avrupa'daki mali ve enerji krizini şiddetlendirerek "herkesin günlük yaşamlarında acı çekmesine" neden olduğunu söyledi.

Eski Almanya Şansölyesi Angela Merkel'i, 2014'te Kiev'deki Batı yanlısı darbenin ardından gelen "Ukrayna milliyetçi genişlemesine izin vererek" çatışmaya "bilerek katkıda bulunmakla" suçlayan De Gaulle, o yıl iktidara gelen hükümetin büyük ölçüde Rusça konuşan Donbass'ta "Rus kültürünü ve Rusça konuşma yeteneğini yok etmeye" çalıştığını söyledi.

Merkel ve eski Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroshenko geçen yıl Kiev'in katıldığı anlaşmaları ülkenin askeri ve ekonomik bakımdan yeniden inşa etmek için zaman kazanmak üzere kullandığını belirtmişti.

Ukrayna, 2014'ten bu yana eğitim ve medya da dahil olmak üzere kamusal alanda Rus dilinin kullanımını kısıtlayan birkaç yasa kabul etti.

RT

Haber Ara