Dolar

34,2863

Euro

37,0253

Altın

3.028,14

Bist

8.908,47

Depremlerde gönüllü olan Filistinli, memleketine döndükten sonra öldürüldü

Türkiye'deki depremzedelere yardım için gönüllü olan Filistinli Semih el-Aktaş'ın Pazar günü yahudi yerleşimciler tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.

2 Yıl Önce Güncellendi

2023-02-28 00:54:46

Depremlerde gönüllü olan Filistinli, memleketine döndükten sonra öldürüldü

Semih el-Aktaş'ın, Türkiye'den dört gün önce döndüğü Batı Şeria'daki köyünde yahudi yerleşimcilerin saldırısı sonucu öldürüldüğü ortaya çıktı.

Türkiye'deki depremzedelere yardım için gönüllü olarak katılan 37 yaşındaki Filistinli, işgal altındaki Batı Şeria'daki köyü Zatara'ya saldıran yahudi yerleşimciler tarafından öldürüldü.

thumbs_b_c_db4f96887469bce62e9749963b3b1bc3

Middle East Eye sitesinin haberine göre, Nablus'un güneyinde bulunan Zatara bölgesi, İsrailli askerlerin her gün Filistinlileri taciz ettiği İsrail askeri kontrol noktasının yakınında bulunuyor. Zatara'da sadece 100 kişi yaşıyor ve hepsi çoğu kadın ve çocuklardan oluşan aynı ailenin üyeleri olduğu öğrenildi.

Yahudi yerleşimci saldırıları, şüpheli bir Filistinlinin Pazar öğleden sonra Huwwara kasabası yakınlarında iki yerleşimciyi öldürdüğü iddiasının ardından başladı.

filistin-

Olay sonrası yüzlerce yahudi yerleşimci Filistinlilerin kasaba ve köylerine saldırarak yaklaşık 300 kişiyi yaraladı ve evleri yerle bir etti.

Zatara, yerleşimcilerin öldürüldüğü ve çete saldırılarının yaşandığı Huwwara'dan yaklaşık altı kilometre uzakta olmasına rağmen, bir grup yahudi de bu köye saldırdı ve köyün ana girişini kaldırmaya çalıştı. ÖLDÜRÜLEN FİLİSTİNLİNİN KARDEŞİ KONUŞTU

Yahudi yerleşimcilerin saldırılarını durdurmak için Aktaş'ın yanında olan kardeşi Abdülmunim, saldırı anlarında yaşananları anlattı.

Middle East Eye'a konuşan Abdülmunim, "Semih dahil hepimiz acele ettik ve yerleşimcileri kapıda durdurup içeri girmelerini engelledik. Ancak kısa bir süre sonra yahudi yerleşimciler bu kez İsrail askerlerinin koruması altında yeniden saldırdı. Silah sesleri bizi hedef almaya başladı ve ardından Semih yere düştü."

yahudi

İsrail askerleri ve yahudi yerleşimciler...

İsrail askerleri ve yahudi yerleşimciler yolları kapatırken, hiçbir ambulans Zatara'ya ulaşamadı, bu nedenle Aktaş'ın kardeşleri özel bir araç kullanarak onu toprak bir yoldan komşu kasaba Beyta'ya nakletmek zorunda kaldı.

New folder (19)_New folder (8)_AA-30435395

Sitenin aktardığı detaya göre, hastaneye yetiştirilmek üzereyken karnına isabet eden kurşun nedeniyle ağır yaralı olan Aktaş, araçta kan kaybı sonucu bilincini kaybetmeye başladı. 4 AYLIK KIZI DAHİL ÜÇ ÇOCUĞU VARDI

Beyta tıp merkezi, Aktaş'ın aldığı yaralardan dolayı öldüğünü açıklarken kardeşleri gözyaşlarına boğuldu. Aktaş, arkasında en küçüğü dört aylık bir kız çocuğu olmak üzere üç çocuk bıraktı.

New folder (19)_New folder (8)_AA-30435402

Aktaş'ın kardeşi, “Yahudi yerleşimciler bize saldırdığında herhangi bir çatışma olmadı. Semihh, insanlara yardım etmeyi seven nazik bir insandı ve öldürülmesinden iki gün önce bölgemizdeki yerel meclis başkanlarıyla Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için bağış toplamak üzere görüşmüştü” dedi.

MEE

SON VİDEO HABER

TRT Arabi'den kısa film: 'Ben, Yahya Sinvar'

Haber Ara