Dünya seyrediyor, İsrail'in Gazze'deki soykırım saldırıları 8 aydır devam ediyor
İsrail, Gazze Şeridi’ne 7 Ekim’de başlattığı yoğun kara ve hava saldırılarına, bölgede yol açtığı insanlık krizi, soykırım suçlaması ve UAD’nin saldırıları durdurma kararına rağmen 8 aydır devam ediyor.

Oluşturma Tarihi: 2024-06-07 16:28:32

Güncelleme Tarihi: 2024-06-07 16:31:36

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne saldırılarında 8 ay geride kalırken, Tel Aviv yönetimi halkı zorla aç ve susuz bırakarak kıtlığa sürüklemeye, sivil yerleşimleri kasıtlı hedef alarak başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere on binlerce Filistinliyi öldürmeye devam ediyor.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana on binlerce ton bomba yağdırdığı Gazze Şeridi'ndeki saldırılarında en az 15 bin 328'i çocuk, 10 bin 171'i kadın olmak üzere 36 bin 654 Filistinli öldürüldü, 83 bin 309 Filistinli yaralandı.

Gazze'deki saldırılarında evlerin yanı sıra sivillerin sığındığı Birleşmiş Milletlere ait yapılar, okul, hastane, cami ve kilise gibi çok sayıda sivil yerleşim yerini kasıtlı hedef alarak yıkan İsrail, 2,3 milyon Filistinliyi hayata bağlayan insani yardımların girişini de engelleyerek kıtlığa yol açıyor.

Ayırt etmeksizin gerçekleştirdiği yoğun saldırılarında sivillerin defalarca yerinden edilmesine neden olan İsrail, saldırılardan kaçan 1,5 milyon Filistinlinin sığındığı Refah kentine başlattığı kara saldırısıyla Gazze'de güvenli bir yer de bırakmadı.

Gazze'de 160 sağlık kuruluşunu hedef alan İsrail, 55 sağlık merkezi ile 33 hastaneyi hizmet dışı bıraktı ve 130 ambulansı da kullanılamaz hale getirdi.

İsrail askerlerinin baskın yaptığı hastanelerde bulunan 7 toplu mezardan 520 Filistinlinin cenazesinin çıkarıldığı da belirtildi.

İsrail, Gazze'de 206 tarihi ve kültürel varlığı yıkarken, Gazze Şeridi'nde saldırılarıyla doğrudan verdiği zararı 33 milyar doları buldu.
İsrail, Refah'ta, hasta ve yaralıların tedavi amacıyla sınır kapısından çıkmasına da izin vermiyor.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, 25 bin yaralı ve hastanın Gazze Şeridi dışında tedavi görmeye ihtiyaç duyduğu belirtilirken, İsrail'in Refah'a kara saldırısı başlatmasının ardından Refah kapısının kontrolünü ele geçirmesiyle hiçbir hasta ve yaralının Gazze dışına çıkamadığına vurgu yapıldı.