Dolar

34,1499

Euro

38,0120

Altın

2.878,74

Bist

9.968,39

Elon Musk, o gazetecinin akıbetini sordu

Kiev hükümetini eleştiren Gonzalo Lira, Ukrayna'nın Kharkov şehrinde yargılanmayı bekliyor. Elon Musk, X hesabından yaptığı paylaşımında Lira'nın akıbetini ABD Başkanı Biden ve Zelenski'ye sordu.

10 Ay Önce Güncellendi

2023-12-12 11:39:29

Elon Musk, o gazetecinin akıbetini sordu

ABD'li Şilili gazeteci ve film yapımcısı Gonzalo Lira, Moskova'nın Kiev'e yönelik askeri operasyonunu meşrulaştırma suçlamasıyla geçen yazdan bu yana Ukrayna'da duruşma öncesi tutuklu bulunuyor.

Blog yazarının akıbetini SpaceX, Tesla ve X CEO'su Elon Musk sordu.

Musk, X (eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı paylaşımlarda ABD Başkanı Joe Biden ve Ukraynalı mevkidaşı Vladimir Zelenski'den Lira'nın durumuna ilişkin cevap istedi.

Musk, Rusya ile yaşanan çatışmanın ortasında ülkeyi desteklemek için "100 milyar dolardan fazla para gönderilmesine rağmen" bir Amerikan vatandaşının Ukrayna'da hapiste olmasının nasıl mümkün olduğunu merak ettiğini ifade etti.

Musk ayrıca, gazetecinin "sadece Zelensky'yi eleştirdiği" gerekçesiyle zulme uğradığının ortaya çıkması durumunda bunun "ciddi bir sorun" olacağını da vurguladı.

GONZALO LİRA KİMDİR?

Lira, Hollywood geçmişi olan bir gazeteci, blog yazarı, yazar ve film yapımcısı. 2002 tarihli casus gerilim filmi 'Acrobat' da dahil olmak üzere İngilizce ve İspanyolca birçok romanın yazarı olarak tanınıyor. 55 yaşındaki oyuncu, internette 'Kırmızı Hap' olarak da biliniyordu ve erkek izleyicilere yaşam tarzı tavsiyeleri veriyordu.

2010 yılında Ukrayna'ya taşındı ve Ukraynalı bir kadınla evlendi. Blog yazarı, Ukrayna'nın ikinci büyük şehri olan ve ülkenin doğusunda, Rusya sınırına çok da uzak olmayan Kharkov'da yaşıyor.

Haber Ara