Dolar

34,1084

Euro

38,1156

Altın

2.880,58

Bist

9.900,25

'En pahalı şehir' New York'ta fare istilası! İş ilanı verildi

ABD'nin New York kentinde belediye fare alarmı verdi. Kentte fare istilasını kontrol altına almak için iş ilanı da yayımlandı. İlanda, işi alacak kişide aranan özellikler dikkati çekti.

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-12-02 23:46:41

'En pahalı şehir' New York'ta fare istilası! İş ilanı verildi

New York'ta fare popülasyonu rahatsızlık verici boyutta. Belediye, fare sorununu çözmek için iş ilanı verdi. İş ilanında artan fare popülasyonuyla mücadele edecek kişinin üniversite mezunu ve deneyim sahibi olması bekleniyor.

FARELERLE MÜCADELE İÇİN 170 BİN DOLAR MAAŞ

Haşerelerle savaşmak için istek, kararlılık ve öldürücü içgüdülere sahip olması da aranan diğer özellikler arasında.
İşi alacak kişiye yıllık 170 bin dolar maaş ödenecek. New York'ta fare popülasyonu 2022'nin ocak ağustos döneminde iki yıl öncesine göre yüzde 70 arttı.

Belediye Başkanı Eric Adams'ın, seçim öncesi verdiği vaatler arasında fare sorununa çözüm bulmak da vardı.

DÜNYANIN EN PAHALI ŞEHİRLERİ BELLİ OLDU

Öteyandan dünyanın en pahalı şehirleri New York ve Singapur oldu. İngiltere merkezli The Economist dergisi her yıl yayınladığı Dünya Çapında Yaşam Maliyeti raporunu açıkladı. 172 kentin incelendiği raporda, şehirlerdeki kira fiyatları, yeme-içme ve enerji bedelleri baz alındı. Geçen yılın birincisi Tel Aviv üçüncü sırada yer aldı.

İngiltere merkezli The Economist dergisi Dünya Çapında Yaşam Maliyeti raporunu açıkladı. 172 kentin incelendiği raporda, şehirlerdeki kira fiyatları, yeme-içme ve enerji bedelleri baz alındı. 400'den fazla fiyat ile 200'ün üzerinde ürün ve hizmet karşılaştırıldı.

Araştırmaya göre, dünyanın büyük kentlerinde yaşam maliyetleri bu yıl ortalama yüzde 8,1 arttı. Bu yükselişte Ukrayna savaşı ve koronavirüs salgını sonrasında bozulan tedarik zincirinin büyük rol oynadığı belirtildi.

NEW YORK İLK KEZ BİRİNCİ SIRADA

ABD'de son 40 yılın en yüksek enflasyonunun yaşanmasının bu artışa neden olduğu kaydedildi. New York ve Singapur bu yıl dünyanın en pahalı şehirleri oldu. Geçen yılın birincisi Tel Aviv ise üçüncülüğe geriledi. Moskova 37'inci, St. Petersburg ise 73'üncü sırasında yer aldı. Araştırmaya Ukrayna'nın başkenti Kiev dahil edilmedi.

SON VİDEO HABER

'Fenerbahçeliliğimin zekatını versem yedi sülalenizi...'

Haber Ara