Dolar

34,2841

Euro

37,6428

Altın

2.893,13

Bist

9.045,83

Erdoğan-Putin BRICS zirvesi'nde bir araya geliyor: Kritik görüşme

Kremlin'den gelen açıklamayla, Putin ve Erdoğan'ın BRICS Zirvesi'nde yapacağı özel görüşme doğrulandı. Kritik buluşmada, bölgesel ve küresel meseleler masaya yatırılacak!

3 Saat Önce Güncellendi

2024-10-08 14:56:08

Erdoğan-Putin BRICS zirvesi'nde bir araya geliyor: Kritik görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Kremlin'in açıklamasına göre, Putin, Kazan'da yapılacak BRICS Zirvesi sırasında Erdoğan ile ayrı bir görüşme yapmaya hazır olduğunu belirtti.

BRICS ZİRVESİ'NDE KRİTİK ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin arasında gerçekleşen telefon görüşmesi, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin güçlenerek ilerlediğini gösteriyor. Kremlin'in yaptığı açıklamada, Putin'in Kazan'da yapılacak BRICS Zirvesi sırasında Erdoğan ile ayrı bir görüşme yapmaya hazır olduğu teyit edildi. Görüşmenin detaylarına dair yapılan açıklamada, ikili ilişkiler ve küresel meselelerin kapsamlı bir şekilde ele alınacağı belirtildi.

KÜRESEL MESELELER MASADA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının açıklamasında, Erdoğan'ın Türkiye ile Rusya arasındaki siyasi diyaloğun güçlenmesinden memnuniyet duyduğu vurgulandı. Erdoğan'ın, Putin'e doğum günü tebriğinde bulunduğu ve iki liderin dünya gündemindeki önemli meseleleri ele almaya devam edeceği ifade edildi.

KREMLİN'DEN AÇIKLAMA: GÖRÜŞMEYE HAZIRIZ

Kremlin'den yapılan açıklamada, "BRICS Zirvesi'nde Kazan'da yapılacak etkinlikler sırasında Vladimir Putin ile Recep Tayyip Erdoğan arasında ayrı bir görüşme yapmaya hazırız" ifadeleri kullanıldı. Bu görüşme, iki liderin bölgesel ve küresel konuları kapsamlı şekilde ele alacağı kritik bir buluşma olacak.

SON VİDEO HABER

'Arsa benim' dedi, yolu kapattı

Haber Ara