Dolar

34,0957

Euro

37,9352

Altın

2.815,98

Bist

9.758,14

Felaket tellalı Gates yine konuştu: '25 yıl içinde gerçekleşecek'

Zenginliğinin sağladığı boş vakitlerde dünyanın geleceğine ilişkin korku pompalayan konuşmalarıyla tanınan ABD'li milyarder Bill Gates, iki 'felaket haberi' daha verdi. Gates, bu defa 'büyük bir savaş' ve '25 yıl içinde başka bir pandemi olacak' dedi.

6 Gün Önce Güncellendi

2024-09-12 09:51:45

Felaket tellalı Gates yine konuştu: '25 yıl içinde gerçekleşecek'

Dünyadaki askeri ve ekonomik güç dengesine ilişkin politik yorumlarda bulunmadan korkularını paylaşan Microsoft'un kurucusu ABD'li milyarder Bill Gates, CNBC Make It'e yaptığı son açıklamada "en çok korktuğu iki muhtemel felaket"ten bahsetti.

"Günümüz dünyasındaki çok fazla huzursuzluk 'büyük bir savaşı' tetikleyebilir" diyen Gates, "Eğer büyük bir savaştan kaçınırsak büyük ihtimalle önümüzdeki 25 yıl içinde başka bir pandemi olacak" iddiasında bulundu.

Gates'in bu açıklaması 2020 yılında tartışmalı DSÖ kuruluşu tarafından ilan edilen pandemi döneminde yaşanan süreçleri hatırlattı.

Dünyadaki birçok kötü sonuçtan sorumlu tutulan ABD yönetimini de eleştiren Gates, "Dünyanın liderlik etmesini ve model olmasını beklediği ülke, bu beklentilerin gerisinde kaldı" dedi.

Gates, ABD'nin liderliğinin geçerli olduğu dönemlerde yol açtığı felaketlere ilişkin herhangi bir yorumda bulunmadı.

2000'ler boyunca felaket senaryoları çizen Gates, 2022 yılında "Bir Sonraki Pandemiyi Nasıl Önleyebiliriz" adlı bir kitap yazmış ve hükümetleri 2020'de ilan edilen tartışmalı pandemi döneminde yeterince hazırlıklı olmadıklarını iddia etmişti.

Haber Ara