Dolar

34,2398

Euro

37,6309

Altın

2.920,13

Bist

9.109,34

Filistin'de gazeteci kılığında casusluk mu yapılıyor? El Cezire muhabiri gözaltına alındı

Filistin'de El Cezire muhabiri Lait Jaar, İsrail casusu olduğu şüphesiyle apar topar gözaltına alındı. Muhabirin haberde yer verdiği Filistinliler, kısa süre sonra İsrail’in hava saldırısında şehit oldu. Bu durum gazeteci kılığına giren casusların bölgedeki güvenliği tehdit ettiği endişesini artırdı.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-05 14:20:57

Filistin'de gazeteci kılığında casusluk mu yapılıyor? El Cezire muhabiri gözaltına alındı

Filistin'de Katar merkezli El Cezire muhabiri Lait Jaar, İsrail casusu olduğu iddiasıyla Filistinli yetkililer tarafından gözaltına alındı. Jaar, geçtiğimiz ay Tulkarem'de yaptığı bir haberde yer verdiği Filistinlilerin tamamı, kısa süre sonra İsrail'in hava saldırılarında şehit edildi. Bu durum, gazeteci kılığındaki casusların bölgedeki güvenliği tehdit ettiği yönündeki endişeleri artırdı.

MUHABİR GÖRÜNÜMLÜ CASUSLAR BÖLGEDE Mİ?

Hindistan merkezli Times Algebra adlı medya organının sosyal medya üzerinden yayınladığı iddialara göre, Lait Jaar, İsrail istihbaratı adına çalışmakla suçlanıyor. Filistin'de görev yaptığı dönemde muhabir olarak bölgeyi takip eden Jaar, son olarak Tulkarem'de bir haber yaptı. Ancak haberde yer alan Filistinlilerin tamamının, daha sonra İsrail'in hava saldırısında şehit edilmesi dikkat çekti. Bu gelişme, Filistin polisi tarafından şüphe uyandırdı ve Jaar apar topar gözaltına alındı.

GAZETECİLİK KILIFI ALTINDA CASUSLUK MI?

Bölgedeki son gelişmeler, gazeteci kimliği taşıyan kişilerin aslında istihbarat için çalıştığı endişelerini artırıyor. Filistin'de görev yapan muhabirlerin, savaşın hassas bölgelerinde bilgi sızdırma riskine karşılık daha sıkı bir denetime tabi tutulması gerektiği ifade ediliyor.

1728119672-f4af56

Kaynak: yeniakit.com.tr

Haber Ara