Dolar

34,0143

Euro

37,8807

Altın

2.821,44

Bist

9.577,46

Filistin paylaşımı İsrail yanlısı Starbucks'ı karıştırdı

ABD'li kahve zinciri Starbucks, Filistin ile dayanışma mesajı içeren bir paylaşımda bulunduğu gerekçesiyle 'Starbucks Workers United' adlı sendikasına dava açacağını açıkladı.

1 Yıl Önce Güncellendi

2023-10-19 22:22:33

Filistin paylaşımı İsrail yanlısı Starbucks'ı karıştırdı

Starbucks'ın Genel Müdür Yardımcısı Sara Kelly, sendikanın paylaşımının şirketin görüşlerini yansıtmadığını söyleyip, "Bazı insanlar bu paylaşımı yanlışlıkla bizimle ilişkilendiriyor." dedi.

ABD'de yayın yapan The Intercept sitesinin haberine göre, Starbucks'ın Genel Müdür Yardımcısı Sara Kelly, sendikanın Filistin ile dayanışma mesajı verdiği paylaşıma ilişkin açıklamalarda bulundu.

"BU ŞİRKETİN GÖRÜŞÜ DEĞİL"

Sendikanın paylaşımının şirketin görüşlerini yansıtmadığını ve paylaşımda Starbucks'ın isminin kullanılmasının insanların kafasını karıştırdığını ileri sürerek sendikaya dava açmaya hazırlandıklarını söyleyen Kelly, bazı müşterilerin söz konusu paylaşımdan dolayı duyduğu öfkeyi mağaza çalışanlarından çıkardığını belirtti.

starbucks

"YANLIŞLIKLA BİZİMLE İLİŞKİLENDİRİLİYOR"

Sendikanın görüşlerine kesinlikle katılmadıklarını ifade eden Kelly, "Workers United adımızı, logomuzu ve fikri mülkiyetimizi kullanmaya devam ettiği için, bazı insanlar bu paylaşımı yanlışlıkla bizimle ilişkilendiriyor. Workers United, Starbucks adına konuşmamaktadır ve şirketimizin görüşlerini temsil etmemektedir. Sendikanın sözleri ve eylemleri sadece ve sadece kendilerine aittir." ifadelerini kullandı.

İSRAİL'E AÇIK DESTEK

Dünyanın en büyük kahve zincirlerinden biri olan Starbucks, Gazze'de sivil ayırt etmeksizin saldırılarına devam eden İsrail'e desteğini gizlemiyor. Kurum geçmişte İsrail'e ve 'terörle savaşa' sınırsız destek verdiğini açıklamıştı.

Haber Ara