Dolar

34,2873

Euro

37,1169

Altın

3.011,52

Bist

8.945,80

Galloway: TUSAŞ saldırısının arkasında CIA var

Galloway, TUSAŞ'a yönelik saldırının, CIA'nın PKK'yı kullanarak gerçekleştirdiğini ve Türkiye'nin BRICS üyeliği ihtimalinin NATO ve AB yi delirteceğini vurguladı.

3 Saat Önce Güncellendi

2024-10-28 12:36:15

Galloway: TUSAŞ saldırısının arkasında CIA var

İngiliz siyasetçi ve eski Avam Kamarası Üyesi George Galloway, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısının CIA tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. Galloway, saldırının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BRICS zirvesine katıldığı gün gerçekleşmesinin tesadüf olamayacağını vurguladı.

CIA, PKK'YI KULLANDI

Galloway, TUSAŞ'a yönelik saldırının Kazan detayına dikkat çekerek, "CIA, PKK'yı kullanarak Ankara'nın Kazan ilçesinde saldırı düzenledi," dedi. Saldırının Erdoğan'ın Kazan'a inişinden dakikalar sonra gerçekleşmesi, Galloway'a göre bir tesadüf değil.

BRICS ÜYELİĞİ KAYGILARI ARTIRIYOR

Galloway, Türkiye'nin BRICS üyeliği ihtimalinin NATO ve AB'yi endişelendirdiğini ifade etti. "Eğer böyle pozitif bir gelişme olmasaydı, CIA, Erdoğan'ın uçağının Kazan'a inişinden hemen sonra PKK'yı bu saldırıyı gerçekleştirmek için kullanmazdı," diye konuştu. BRICS'in, dünya ekonomisini yeniden şekillendirecek yeni bir finansal sistem sunduğunu belirtti.

GÜÇLÜ SİSTEMLER DEĞİŞİYOR

Galloway, BRICS'in ABD'nin kontrolündeki mevcut finansal sistemine son vereceğini savundu. "Artık SWIFT dünde kaldı. BRICS sistemiyle üye ülkeler özgürce para transferi yapabilecek," ifadelerini kullandı.

Haber Ara