Dolar

34,2509

Euro

37,5822

Altın

2.912,25

Bist

9.158,15

Gazze'de Direnişin Birliği İsrail'e meydan okuyor

İslami Cihad Genel Sekreteri Nahhale, Filistinli grupların ellerindeki esirlerin, İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin serbest kalmasını sağlayacak kadar güçlü bir takas gücüne sahip olduğunu belirtti.

3 Saat Önce Güncellendi

2024-10-07 07:36:41

Gazze'de Direnişin Birliği İsrail'e meydan okuyor

Filistinli grupların elinde, esir takası anlaşması yapılması durumunda İsrail hapishanelerinde tutulan Filistinlilerin serbest kalmasını sağlayacak kadar esir bulunduğu açıklandı.

GAZZE'YE SÜREN SALDIRILAR VE DİRENİŞİN BİRLİĞİ

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik 367 gündür aralıksız devam eden kara, hava ve deniz saldırıları büyük yıkım ve can kayıplarıyla sürerken, İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahhale, kritik açıklamalarda bulundu. Nahhale, Filistinli grupların ellerinde İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin serbest kalmasını sağlayacak kadar İsrailli esir bulunduğunu belirtti. Esir takasıyla ilgili bu açıklama, direniş gruplarının saldırılara karşı birleşme kararı aldığını ve direnişin ateşkes ile sonuçlanabileceğini işaret ediyor.

İSRAİL, GAZZE'YE YÖNELİK SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

Nahhale, "Hamas, siyasi savaşı yönetmekle yetkilendirildi," diyerek Filistinli grupların İsrail'e karşı ortak hareket ettiğini vurguladı. İsrail'in saldırılarının durdurulması ve Gazze'nin yeniden inşası için esir takası anlaşması gerektiğini belirten Nahhale, İsrail'in bu süreçteki sorumluluklarından kaçmaya çalıştığını ifade etti. Aynı zamanda, İsrail ordusunun Gazze'den tamamen çekilmesi gerektiğini dile getiren Nahhale, direnişin bu şartlar sağlanmadan durmayacağını söyledi.

FİLİSTİNLİ GRUPLARIN BİRLİĞİ ZAFERİN ANAHTARI

Nahhale'ye göre, Filistin halkının birliği, İsrail ile mücadelede en önemli görevlerden biri. Direniş gruplarının bir arada hareket etmesi ise zafer için vazgeçilmez bir öneme sahip. Filistinli gruplar, esir takası ve ateşkes gibi kritik konularda İsrail'e baskı yapmayı sürdürüyor.

SON VİDEO HABER

İstanbul'da kirası en ucuz semtler

Haber Ara