Dolar

34,2271

Euro

37,2249

Altın

2.994,53

Bist

8.793,61

Gazze’deki kanlı saldırılar: Cibaliye’de 33 can kaybı

İsrail ordusu, Gazze’deki Cibaliye Mülteci Kampı’nı vurdu: 33 ölü, 85 yaralı. Enkaz altındaki sivillerin artan ölü sayısına katkı yapmasından korkuluyor.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-19 10:36:19

Gazze’deki kanlı saldırılar: Cibaliye’de 33 can kaybı

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırılarda en az 33 kişinin hayatını kaybettiğini, 85 kişinin de yaralandığını belirtti. Ölü sayısının enkaz altındaki kişiler nedeniyle artmasından endişe ediliyor. İsrail'in bölgedeki saldırıları, Gazze'de insani krizi derinleştirmeye devam ediyor.

GAZZE'DE SİVİLLER YİNE HEDEFTE

İsrail'in, 14 gündür kuşatma altında tuttuğu Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı ve çevresine gerçekleştirdiği yoğun hava saldırıları sonucunda, 21'i kadın ve çocuk olmak üzere en az 33 Filistinli hayatını kaybetti. Gazze'deki Filistin Hükümeti, saldırıda ağır yaralanan 85 kişinin hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

İSRAİL'İN SALDIRILARINA SERT TEPKİ

Filistin yetkilileri, saldırılar sonrası yaptığı yazılı açıklamada, “Filistin halkına karşı yapılan bu soykırımı sessizce izleyen dünya ülkelerinin ahlaki çöküşünü ve İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyinde, Cibaliye Mülteci Kampı'nda devam eden katliamını en güçlü şekilde kınıyoruz." ifadelerine yer verdi. İsrail'in sivil halk ve çocuklara yönelik saldırılarının durdurulması için uluslararası topluma acil çağrı yapıldı.

SORUMLULAR KİM?

Açıklamada ayrıca, İsrail'in Gazze'deki eylemlerinden başta ABD, İngiltere, Almanya, Fransa olmak üzere saldırıları destekleyen tüm ülkelerin sorumlu olduğu belirtildi. “Uluslararası toplumun ve küresel örgütlerin İsrail'e baskı yaparak Gazze'deki kanı durdurması” talep edildi. İsrail'in Gazze'ye 377 gündür devam eden saldırıları sonucu ölenlerin sayısı 42 bin 500'e ulaştı.

SON VİDEO HABER

Çorlu'daki özel hastanenin ruhsatı iptal edildi

Haber Ara