Google, 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana dünyanın gördüğü en büyük " mülteci ve göçmen krizinde" ön saflardainsani yardım sağlayan kuruluşlara katkı için bağış kampanyası başlattı.
Google Türkiye açıklamasına göre, şirket sağlanacak katkıyı ikiye katlamak amacıyla dünya genelinde toplanan ilk 5 milyon avroya kadar, insanlardan gelecek her bağışa karşılık aynı tutarda bağışta bulunacak. Böylece ilk etapta, toplamda 10 milyon avro tutarında bağış elde edilecek.
Bağışlar, yardım sağlayan Sınır Tanımayan Doktorlar, Uluslararası Kurtarma Komitesi, Çocukları Kurtarın Vakfı ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği olmak üzere 4 sivil toplum kuruluşuna dağıtılacak.
Açıklamada, kendisi de çocukken benzer sıkıntıları yaşamış olan Google çalışanı Rita Masoud'un, GoogleTürkiye resmi blog sitesindeki yazısına da yer verildi.
"Mültecilere birlikte destek olalım" çağrısı yapan Masoud, yazısında şu ifadeleri kullandı:
"Afganistan'da, savaşın yerle bir ettiği Kabil şehrinde doğdum. 7 yaşındayken ailemle yanımızda tek bir valizin alabildiği kadar eşyayla daha güvenli ve daha iyi bir gelecek umuduyla Avrupa'ya kaçtık. Birbiri ardına binilen çok sayıda tren ve otobüse açlık, susuzluk, soğuk ve korkunun eşlik ettiği karanlık bir yolculuktu. Neyse ki sonrasında güvenli bir ortamda büyüyüp hayatta yolumu çizme imkanı bulduğum Hollanda'ya iltica ettik. Bugünse Kaliforniya'da Google'da çalışıyorum ancak, giderek büyüyen sığınmacı ve göçmen krizinin geldiği noktada, tıpkı benim ailem gibi çok sayıda insan, çaresiz ve yardıma muhtaç durumda. Geçtiğimiz hafta Google, dünya çapında sığınmacı ve göçmenlerin sıkıntılarını gidermeye yönelik insani yardım için ön saflarda çalışan kuruluşlara 1 milyon avro bağışta bulunduğunu açıkladı. Bugün sizi de bize katılmaya davet ediyoruz. Katkınızın etkisini iki katına çıkarmak için Google, dünya genelinde toplanan ilk 5 milyon avroya kadar sizden gelen her bağışa karşılık aynı miktarda bağışta bulunacak ve birlikte yardım çalışmalarını destekleyerek 10 milyon avroya erişene kadar bağış toplayacağız."
Bağışta bulunmak isteyenler, .google.com/page/refugeerelief?c=TR" target="_blank">https://onetoday.google.com/page/refugeerelief?c=TR adresinden bilgi alabiliyor.