Dolar

34,2714

Euro

37,4959

Altın

2.928,60

Bist

8.876,22

Hamas'tan Netanyahu'ya eleştiri: Esirlerin akıbeti hala belirsiz

Hamas, Netanyahu'nun bir yıl önce verdiği esirleri geri getirme vaadinin gerçekleşmediğini vurgularken, İsrailli aileler Gazze’deki esirlerin akıbeti için Tel Aviv’de protesto düzenliyor.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-13 09:10:48

Hamas'tan Netanyahu'ya eleştiri: Esirlerin akıbeti hala belirsiz

Hamas, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bir yıl önce Gazze'deki İsrailli esirleri geri getirme sözü verdiğini, ancak bu vaadin üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen esirlerin akıbetinin hala meçhul olduğunu belirtti. Aynı zamanda, İsrail'de esir takası talebiyle Tel Aviv'de protestolar yapılıyor.

HAMAS'TAN ESİR AİLELERİNE MESAJ

Hamas, geçtiğimiz yıl Gazze'de öldürülen ve İsrail ordusu tarafından geçen eylül ayında Refah'ta bir tünelde cesetleri bulunan 6 İsrailli esirin isimleri ve fotoğraflarını içeren bir video yayınladı. Bu videoda, Netanyahu'nun askeri baskı ve soykırım politikalarıyla esirleri geri getirme vaadinde bulunduğu, ancak bu vaadin başarısız olduğu ve esirlerin öldüğü ifade edildi.

AİLELER NETANYAHU'YU SUÇLUYOR

İsrail ordusu, 1 Eylül'de Gazze Şeridi'nin Refah kentindeki bir tünelde 6 İsrailli esirin cesedine ulaştığını açıklamıştı. Bu olayın ardından, Gazze'de tutulan esirlerin aileleri Netanyahu'yu esirlerin ölümünden sorumlu tutarak, esir takası anlaşmalarını engellemekle suçladı. Aileler, Netanyahu'nun Gazze-Mısır sınırındaki Philadelphi Koridoru'ndaki işgalini sürdürme ısrarını eleştiriyor.

NETANYAHU'NUN SAVUNMASI

Netanyahu ise, kalan esirlerin serbest bırakılması için anlaşmaya varma kararlılığını vurguladı. Ancak, anlaşmanın sağlanamamasından Hamas'ı sorumlu tuttu.

TEL AVIV'DE PROTESTOLAR

İsrail'in Kanal 12 Televizyonu'na göre, aralarında Gazze'deki esirlerin ailelerinin de bulunduğu bir grup gösterici, Tel Aviv'de Ayalon Caddesi'ni trafiğe kapattı. Göstericiler, kurtarılması istenen esirlerin isimlerinin yazılı olduğu dövizler taşıdı ve hükümetten esir takası anlaşması yapılmasını talep etti. Ancak kuzeydeki Hizbullah ile yaşanan gerilim nedeniyle, esir takası talepleriyle yapılan protestoların ivme kaybettiği belirtiliyor.

Haber Ara