Dolar

34,2398

Euro

37,6309

Altın

2.920,13

Bist

9.109,34

Hamas yöneticisi Halid Meşal'den Türkiye'ye çağrı

Hamas'ın yurt dışı sorumlusu Halid Meşal, 7 Ekim Aksa Tufanı operasyonu münasebetiyle yaptığı konuşmasında Türkiye'ye çağrıda bulundu.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-06 20:02:03

Meşal, İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen suikast sonucu şehit edilen Hamas'ın siyasi lideri İsmail Heniyye için Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen cenaze töreninde dünyaya şöyle seslenmişti.

"İsrail'in yaşananlardan ders çıkarmadı. Yüzyıl boyunca bizim liderlerimizi öldürdüler peki ne oldu? Bir lider şehit oldu peşine diğeri geldi. Bir şehit gider yerine bir şehit dirilir. Ve böylece halkımız kurtuluşa doğru yolculuğuna devam eder."

“Bizim mücahit olarak yaşadığımızı bilmiyorlar. Rabbimizin huzuruna şehit olarak varmak istediğimizi bilmiyorlar. Yolumuza devam edeceğiz.” 

"Tehditler bizi zerre miktar ilkelerimizden uzaklaştıramaz. Filistin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine vatanımız olarak kalacak. Bizden ne kadar öldürürlerse öldürsünler pazarlık yapmayacağız, ödün vermeyeceğiz ve İsrail'i tanımayacağız. Tüm bölge ve dünya şunu bilsin ki İsrail çıldırdı. O yüzden her yeri hedef alıyor. İslam aleminin liderlerine sesleniyorum, ümmetin artık kendine gelme vakti geldi."

Haber Ara