Dolar

34,1751

Euro

38,2669

Altın

2.911,70

Bist

9.682,41

Helene Kasırgası ölümleri artırıyor: Can kaybı 90'ı geçti

Helene Kasırgası, ABD'nin güneydoğusundaki eyaletleri etkileyerek ölü sayısının 90'ı aşmasına yol açtı. Başkan Biden, afet bölgelerine federal yardım sözü verdi ve bölgeyi ziyaret etmeyi planlıyor.

3 Saat Önce Güncellendi

2024-09-30 10:38:01

Helene Kasırgası ölümleri artırıyor: Can kaybı 90'ı geçti

Geçen hafta ABD'nin güneydoğusunu vuran Helene Kasırgası, özellikle Florida başta olmak üzere birçok eyalette yıkıma neden oldu. Yetkililer, Kuzey Carolina, Güney Carolina, Georgia, Florida ve Virginia'da toplam ölü sayısının 90'ın üstüne çıktığını açıkladı. Kasırga sonrası kayıplar ve afetle mücadele çalışmaları sürüyor.

KASIRGA, BEŞ EYALETE AĞIR ZARAR VERDİ

ABD Ulusal Kasırga Merkezi'nin verilerine göre, Helene Kasırgası Florida kıyılarını saatte yaklaşık 225 kilometre hızla vurdu. Kasırganın etkili olduğu bölgelerde şiddetli yağış ve rüzgar, ciddi hasar ve can kayıplarına yol açtı. Özellikle Kuzey Carolina'nın Buncombe bölgesinde 600 kişiden hâlâ haber alınamadığı belirtildi.

BAŞKAN BIDEN BÖLGELERİ ZİYARET EDECEK

ABD Başkanı Joe Biden, kasırganın etkilediği bölgelere bu hafta içinde bir ziyaret gerçekleştireceğini duyurdu. Florida ve Kuzey Carolina'da "afet durumu" ilan eden Biden, federal yardımın hızla bölgelere ulaşması için talimat verdi.

MİLYONLARCA KİŞİ ELEKTRİKSİZ KALDI

Kasırga nedeniyle Florida'da 1,2 milyon, Georgia'da 1 milyon, Güney Carolina'da 1,3 milyon ve Kuzey Carolina'da da 600 bin ev ve iş yerinde elektrik kesintisi yaşandı. Ekipler, altyapı onarım ve kurtarma çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.

Haber Ara