Ajanslarda yer alan habere göre; sel, tsunami, aşırı sıcaklık, deprem gibi afetlerin küresel ekonomiye verdiği zarar yarım trilyon doları aştı.
Dünya bankası, sel, tsunami, aşırı sıcaklık, deprem gibi afetlerin küresel ekonomiye verdiği zararın yarım trilyon doları aştığını açıkladı. Rapora göre, dünyada her yıl 26 milyon kişi felaketlerin etkisiyle daha da yoksullaşıyor.
The Guardian gazetesinin haberine göre, Dünya Bankası raporu, Marakeş'teki COP22 iklim konferansında yayınlandı. 117 ülkede yapılan araştırmada, doğal afetlerin maliyeti 520 milyar doları buldu. Bu oranın yoksullar üzerinde etkisi de yüzde 60 civarında olduğu tahmin ediliyor.
Raporda ayrıca, küresel ısınmanın etkilerine karşı dünyanın korunmasının gerektiğinin altı çizildi.
Geçtiğimiz yıl da yapılan araştırmada gelecek 15 yıl içerisinde özellikle Afrika ile Asya kıtalarında 100 milyon insanın fakirleşeceği bildirilmişti. Fakirleşmeden en fazla etkilenen ülkeler ise her iki kıtanın da güneyinde bulunan ülkeler olacak denildi. İklim değişikliği nedeniyle küresel ısınmada beraberinde gelecek.
150 MİLYON İNSAN HASTALANACAK
Dünya Bankası'nın araştırmasına göre kuraklık nedeniyle topraktan hasat alınamayacak; buna bağlı olarak gıda fiyatlarında artış meydana gelecek ve bu da aileleri fakirleştireceği gibi yetersiz beslenme çocuklarda büyüme bozukluklarına yol açacak. Dünyanın ısısının iki-üç derece yükselmesi sıtma hastalığına da davetiye çıkaracak. Yapılan tahmini hesaplara göre 150 milyon insan sıtma hastalığından etkilenebilecek.