AA'nın haberine göre; Daha iyi bir yaşam umuduyla Batı Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışan sığınmacılar, Yunanistan, Makedonya ve Sırbistan üzerinden Hırvatistan'a, oradan da Slovenya'ya gitmeye devam ediyor.
Hırvatistan İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 7 bin 281'i dün olmak üzere, sığınmacı akınının başladığı 16 Eylül'den beri ülkeye 307 bin 133 sığınmacının girdiği belirtildi.
Sırbistan üzerinden Hırvatistan'a giren sığınmacılar, kayıt işlemlerinin ardından tren ve otobüslerle Slovenya sınırına ulaştırılıyor.
Slovenya İçişleri Bakanlığının açıklamasında da 7 bin 611'i dün olmak üzere Macaristan'ın Hırvatistan sınırını kapattığı 17 Ekim'den beri ülkeye 127 bin 399 sığınmacının girdiği ifade edildi.
Açıklamada, 108 bin 561 sığınmacının ülkeden çıkarak Avusturya'ya geçtiği, ülke genelindeki sığınmacı kamp ve merkezlerinde hala 6 bin 229 sığınmacının kaldığı kaydedildi.
"Sığınmacı krizi küresel bir sorun"
Öte yandan "Kültürlerarası Diyaloğun Dini Boyutunun Paylaşımı" konulu konferansa katılmak üzere Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da bulunan Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Anne Brasseur, gazetecilere yaptığı açıklamada, sığınmacı krizinin küresel bir sorun olduğunu söyledi.
Sığınmacı dramının sadece Avrupa'da değil, tüm dünyada yaşandığına işaret eden Brasseur, 60 milyona yakın kişinin daha iyi bir yaşam arayışı içinde olduğunu ifade etti.
Brasseur, sığınmacıların gittikleri ülkelerdeki entegrasyonunun önemine dikkati çekerek "Ülkemize gelen bu insanlara zenginlik olarak bakmalıyız. Onlar da insan haklarına saygı duyulan bir toplumun içine geldiklerini bilmeli" dedi.
Sığınmacı krizi için ortak çözümler bulunması gerektiğini söyleyen Brasseur, hiçbir ülkenin sığınmacı dramıyla tek başına mücadele edemeyeceğini kaydetti.