Dolar

32,7525

Euro

35,0851

Altın

2.450,67

Bist

10.647,91

Hizbullah milletvekili Muhammed Raad tepki topladı

Hizbullah milletvekili ve parlamento bloku lideri Muhammed Raad, Lübnanlıların 'Güney saldırı altındayken plaja ve gece kulübüne gitmesini' eleştirdi.

3 Gün Önce Güncellendi

2024-06-26 16:34:40

Hizbullah milletvekili Muhammed Raad tepki topladı

Lübnan Hizbullah milletvekili ve parlamento bloku lideri Muhammed Raad, bazı Lübnanlıları "pervasız" olarak adlandırıp, onları yalnızca rahatlıklarını ve dinlenmelerini önemsemekle suçladı. Lübnanlıları, "güney işgal altındayken plaja ve gece kulüplerine gitmekle" eleştirince sosyal medyada tartışmalar patlak verdi.

HİZBULLAH MİLLETVEKİLİ RAAD OĞLUNU KAYBETMİŞTİ

Raad tartışmaya konu olan bu sözleri dün Adsheet'te (Marjayoun bölgesi) öldürülen bir Hizbullah üyesinin anma töreni sırasında dile getirdi.

Kasım ayı sonlarında Raad'ın oğlu, İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki Beyt Yahoun köyündeki bir eve düzenlediği saldırıda diğer Hizbullah üyeleriyle birlikte öldürüldü. Hizbullah, 8 Ekim'den bu yana Lübnan ve Suriye'de 350 üyesini kaybetti.

Parti, İsrail'e karşı neredeyse her gün sınır ötesi ateş açmasının Gazze'deki Filistinli müttefiki Hamas'ı desteklemek için olduğu konusunda ısrar ediyor. Hizbullah'ı destekleyenler kadar, bazı Lübnanlı siyasi ve sivil muhalifler de grubu Lübnan'ı savaşa sürüklemekle suçluyor.

Kaynak: today.lorientlejour.com

Haber Ara