Dolar

34,0181

Euro

38,1126

Altın

2.832,57

Bist

9.934,90

Hizbullah'tan açıklama: 10 mensup daha hayatını kaybetti

Lübnan’da patlayan çağrı cihazlarının ardından Hizbullah, 10 üyesinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı. İsrail-Lübnan çatışmalarında ölen Hizbullah mensubu sayısı 453'e ulaştı.

1 Gün Önce Güncellendi

2024-09-18 08:57:21

Hizbullah'tan açıklama: 10 mensup daha hayatını kaybetti

Lübnan'da yaşanan çağrı cihazı patlamalarının ardından Hizbullah, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada 10 üyesinin daha hayatını kaybettiğini duyurdu. Bu olay, İsrail ile Lübnan Hizbullahı arasındaki çatışmalarda ölenlerin sayısının 453'e yükselmesine neden oldu.

HİZBULLAH'TAN YENİ KAYIPLAR

Hizbullah, patlamalar sonucunda hayatını kaybeden üyelerinin isimlerini ve doğum tarihlerini açıkladı. Ölenler arasında Necib Abdulhuseyn Aladdin "Ali Mazlum" (1991), Hasan Muhammed Yasin "Yamin" (1986) ve Muhammed Mehdi Ali Ammar "Zülfikar" (1985) gibi isimler bulunuyor. Açıklamada bu kişilerin ölüm nedenleri ve olayın ayrıntıları paylaşılmadı.

ÇATIŞMALARDA CAN KAYBI ARTIYOR

8 Ekim 2023'ten bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında süregelen çatışmalar, son dönemde daha da şiddetlendi. Hizbullah'ın Telegram'da yaptığı açıklamaya göre, son patlamalardan sonra ölü sayısı 453'e çıktı. Dün yapılan açıklamada ise Hasan Ahmed Muhammed ve Yusuf Madi adlı iki Hizbullah mensubunun da hayatını kaybettiği belirtilmişti.

ÇAĞRI CİHAZLARININ PATLAMASI

Lübnan genelinde Hizbullah'ın kullandığı çağrı cihazları eş zamanlı olarak patlatıldı. Olayda biri çocuk olmak üzere 9 kişi hayatını kaybederken, 200'ü ağır olmak üzere yaklaşık 2 bin 800 kişi yaralandı. Sağlık Bakanlığı, yaralı sayısının artabileceğini belirtti. Lübnanlı yetkililer ise olaydan İsrail'i sorumlu tuttu, ancak İsrail tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

GERİLİM ARTIYOR

Son günlerde, İsrail-Lübnan sınırında süregelen çatışmalarda artan gerilim, bölgedeki durumu daha da karmaşık hale getiriyor. Taraflar arasında saldırıların karşılıklı olarak yoğunlaştığı gözlemlenirken, yeni kayıpların yaşanmaması adına uluslararası toplum tarafından diplomatik çağrılar yapılmaya devam ediyor.

Haber Ara