Mısır'da 2 Temmuz 2013 yılında Sisi önderliğinde darbeden sonra yasaklanan Müslüman Kardeşler Teşkilatının liderlerinden Farid İsmail'in hapiste hayatını kaybettiği bildirildi.
Al Jazeera.com'un Reuters'a dayandırdığı habere göre; Mısır güvenlik kaynaklarına göre, 3 Temmuz 2013 tarihinde yapılan askeri darbenin ardından tutuklanan Müslüman Kardeşler Teşkilatının (İhvan Müslimin) liderlerinden Farid İsmail, sağlık sorunları sebebiyle hayatını kaybetti. Kaynaklar, İsmail'in ölmeden birkaç gün önce Zagazig bölgesinde bir hapishaneden Kahire Hastanesi'ne gönderildiğini belirtti.
57 yaşındaki Farid İsmail, askeri darbeyle görevden uzaklaştırılıp tutuklanan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi döneminde parlamento üyesiydi. İsmail, Abdulfettah Sisi'nin liderliğinde yapılan askeri darbenin ardından tutuklanmıştı.
Hasta olan İsmail'in sağlık durumu hapisteyken daha da kötüleşti. Mısır'da Meşruiyete Destek ve Darbeye Karşı Koalisyonu ise İsmail'in ölümünün hapishane idaresinin ihmalkâr davranmasından kaynaklandığını öne sürdü.
Teşkilata bağlı Adalet ve Hürriyet Partisi de, Mısır güvenlik güçlerini İsmail'in ölümünden sorumlu tutarak, hapishane yönetiminin kendisine gereken ilaçları vermediğini dile getirdi.
"MAHKEME KABUL ETTİ, HASTANE UYGULAMADI"
İsmail'in avukatı Abdulmunim Abdulmaksud, Reuters'e yaptığı açıklamada, “Birkaç defa İsmail'in sağlık durumunun kötüleşmesinden dolayı hastaneye kaldırılması ve orada kalması için mahkemeye talepte bulunduk. Ancak mahkeme kabul ederken hapishane uygulamayı reddetti” dedi.
Adalet kaynaklarına göre, İsmail'in 2013 yılında polisin müdahalesiyle yüzlerce kişinin öldürüldüğü El Nahda ve Rabia meydanlarındaki protestolarda ‘polise karşı şiddet göstermek' suçuyla 7 yıl hapisle yargılanmıştı.