İngilizler Alman vatandaşlığı almak için sırada
Avrupa Birliği’nden ayrılan Birleşik Krallık’ta, vatandaşlar haklarını kaybetmemek Alman vatandaşlığına geçen İngilizlerin sayısı yüzde 361 artarak tarihin en yüksek seviyesine ulaştı.

Oluşturma Tarihi: 2017-06-14 08:42:14

Güncelleme Tarihi: 2017-06-14 08:42:14

Federal İstatistik Dairesi (Destatis), 2016'da 110 bin 400 yabancının Alman vatandaşlığına geçtiğini duyurdu. Alman vatandaşlığına geçenlerden 2 bin 865'inin İngiliz olduğu ifade edildi. Alman vatandaşlığına geçen İngilizlerin sayısı 2015'te 622'ydi. Buna göre Alman vatandaşlığına geçen İngilizlerin sayısında, yüzde 361 oranında artış kaydedildi. Federal İstatistik Dairesi, Alman vatandaşlığına geçen kişilerin yaş ortalamasının ortalama 33 yaşında olduğunu ve 17 yıldır Almanya'da yaşadığını açıkladı. Yüzde 54'ü kadın olan başvuru sahiplerinin, yaklaşık yüzde 60'ını Avrupalıların oluşturduğu, yüzde 29'unun da AB vatandaşı olduğu duyuruldu.

BU REKOR BİR SAYI

Destatis'ten yapılan açıklamada, bu sayının, tarihi bir rekor olduğu kaydedildi. Önümüzdeki yıl ise bu sayının daha da artması bekleniyor. İngilizlerin bu tercihinin, Birleşik Krallık'ın Haziran 2016'da Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı almasıyla ilgili olduğu tahmin ediliyor.

İNGİLİZLER ENDİŞELİ

Kararın, Almanya'da yaşayan ve Birleşik Krallık'ın iki yıl gibi bir süre içinde Avrupa Birliği'nden çıkması halinde diğer AB ülkelerinde çalışma haklarını kaybetmekten korkan İngilizleri tedirgin ettiği düşünülüyor.

MÜZAKERELER GELECEK HAFTA

İngiltere'nin, önümüzdeki haftalarda AB ile Brexit müzakerelerine başlaması bekleniyor.

TÜRKLERİN SAYISI AZALDI

Geçen yıl Alman vatandaşlığına geçen Türklerin sayısı ise bir önceki yıla oranla yüzde 17 azaldı. 2016'da 16 bin 290 Türk, Alman vatandaşlığına geçti. Vatandaş olan Türkler, geçen yıla kıyasla yüzde 17,3'lük düşüş gösterse de birinci sırada yer aldı.

ALMAN VTANDDAŞLIĞINA GEÇMEK

Almanya'da vatandaşlığa hak kazanmak için, bu ülkede sekiz yıldır yaşaman ya da bir Alman ile altı yıldır evli olmak gerekiyor. Vatandaşlık başvurusu yapanlar, genel kültür ve dil testine tabi tutuluyor.