Dolar

34,0973

Euro

38,0933

Altın

2.874,79

Bist

9.900,25

Irak Başbakanı’ndan çarpıcı açıklama: DEAŞ tehdit değil

ABD, Irak’taki askerlerini 2026 sonuna kadar çekmeyi kabul etti. Anlaşmanın ayrıntıları gelecek hafta açıklanacak. DEAŞ’ın tehdidi ise tartışma konusu olmaya devam ediyor.

5 Saat Önce Güncellendi

2024-09-21 08:40:24

Irak Başbakanı’ndan çarpıcı açıklama: DEAŞ tehdit değil

ABD'nin, Irak ile yürütülen müzakereler sonucunda, ülkedeki askerlerini 2026 yılı sonuna kadar çekmeyi kabul ettiği iddia edildi. Anlaşmanın gelecek hafta kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

DEAŞ TEHDİDİ DEVAM EDİYOR

Politico'ya konuşan Savunma Bakanlığı yetkilileri, ABD'nin Irak'ta bulunan yaklaşık 2 bin 500 askerini çekme kararını açıkladı. Ancak, ABD'nin hala DEAŞ'ı bir tehdit olarak gördüğü ve operasyonlarına devam edeceği ifade edildi.

SAVAŞTAN İSTİKRARA GEÇİŞ

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, 17 Eylül'de yaptığı açıklamada, "Uluslararası koalisyonun Irak'taki misyonunun sona ermesi, hükümet programının bir parçasıdır" dedi. Sudani, ülkenin savaş sürecinden istikrar sürecine geçtiğini belirtti.

DEAŞ ARTIK TEHDİT DEĞİL

Sudani, DEAŞ'ın varlığının Irak için artık bir tehdit oluşturmadığını ve 2014'teki durumun geride kaldığını söyledi. Irak'ın dönüşüm geçirdiğini ve DEAŞ'ın mevcut durumunun istikrar ve güvenliğe tehdit oluşturacak düzeyde olmadığını vurguladı

SON VİDEO HABER

Jandarma ve Emniyet için alınan yeni araçlar tanıtıldı

Haber Ara