Dolar

34,1112

Euro

38,0844

Altın

2.874,31

Bist

9.900,25

Irak Meclisi Başkanı Halbusi: Ortak Arap tutumu olsa Türkiye cesaret edemezdi

Irak Meclisi Başkanı Muhammed Halbusi: Türkiye ve Etiyopya su konusunda Irak ve Mısır ile ortak bir Arap tutumunun olduğunu bilseler, şu anki davrandıkları şekliyle davranmaya cesaret edemezlerdi.

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-12-30 10:31:18

Irak Meclisi Başkanı Halbusi: Ortak Arap tutumu olsa Türkiye cesaret edemezdi

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Irak Meclisi Başkanı Muhammed Halbusi, Mısır'da yayın yapan gazetelere özel açıklamalarda bulundu. Halbusi, açıklamalarında Türkiye'yi suçlayıcı ifadeler kullandı.

Ortak ve birleşik Arap tutumunun uluslararası ve bölgesel alanda Arap devletlerinin içişlerine karışılmasının önünde bir engel olacağını söyleyen Halbusi, “Sözgelimi, Türkiye ve Etiyopya su konusunda Irak ve Mısır ile ortak bir Arap tutumunun olduğunu bilseler, şu anki davrandıkları şekliyle davranmaya cesaret edemezlerdi” şeklinde konuştu.

AMERİKALILAR, İRAN VE TÜRKİYE'YE İZİN VERDİKTEN SONRA KENDİ KARARIMIZI VERMEMİZİ SÖYLÜYOR

Irak'ın içişlerine çok farklı şekillerde müdahale olduğunu söyleyen Halbusi, şunları kaydetti:

Amerikalıların bize ‘Kendi kararlarınızı vermenizi istiyoruz' demesi garip. Ben de onlara dedim ki, ‘Bunlar güzel sözler ama büyük bir yanılgı taşıyorlar. Sizler gelip ülkeyi işgal eden Amerikalılarsınız ve İranlıların ve Türklerin müdahale etmesini sağladıktan sonra bana işlerimizde kendi kararımızı vermemizi söylüyorsunuz.' Siz Amerikalılar bu tuhaf dengeyi dayattınız ve bunu çözmeye yardım etmeli ve başkalarını da ülkemizden uzak tutmalısınız.

SON VİDEO HABER

'Gazze Kasabı'nı ekranda gören kadın, televizyonu imha etti!

Haber Ara