Dolar

34,1751

Euro

38,2669

Altın

2.911,70

Bist

9.682,41

İranlı ajan Nasrallah'ın yerini İsrail'e bildirdi mi?

İsrail'in saldırılarının devam ettiği süreçte, bir İran ajanının Hasan Nasrallah'ın konumunu İsrail'e bildirdiği iddiaları gündemi sarstı. Ortadoğu'daki gerginlik tırmanıyor.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-09-30 11:04:58

İranlı ajan Nasrallah'ın yerini İsrail'e bildirdi mi?

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları sürerken, Le Parisien gazetesine açıklamalarda bulunan Lübnanlı güvenlik kaynağı, İranlı bir ajanın Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın konumunu İsrail'e bildirdiğini öne sürdü. Bu gelişme, Ortadoğu'daki gerginliği daha da artırdı.

SUİKASTTEN ÖNCE NASRALLAH'IN KONUMU BELİRLENDİ

Le Parisien'in haberine göre, İranlı ajan, Nasrallah'ın Dahiye'de bulunan Hizbullah karargahına gitmeyi planladığını İsrailli yetkililere iletti. Saldırıdan birkaç saat önce, Nasrallah'ın konumuna dair kritik istihbarat sağlandı.

F-35'LER BEKLEMEDEYDİ

Habere göre, Nasrallah'ın söz konusu konuma ulaşana kadar F-35 savaş uçakları, Lübnan hava sahasında bekletildi. Bu durum, saldırının planlandığına dair ciddi endişeleri gündeme getirdi.

DEVRİM MUHAFIZLARI KOMUTANIYLA AYNI ARAÇTA GİTTİ

Nasrallah'ın, Hizbullah komutanı Muhammed Hüseyin Surur'un cenazesi sonrasında, İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan ile aynı araçta Dahiye'ye gittiği belirtildi. O toplantıda, 12 komutanın da hazır bulunduğu ifade edildi. Saldırıda, Nilfuruşan'ın da hayatını kaybettiği açıklandı.

Haber Ara