Dolar

34,2654

Euro

37,4126

Altın

2.922,84

Bist

8.816,38

İranlı kayıp general Kaani ortaya çıktı

İsrail'in Beyrut saldırısında öldüğü iddia edilen, ayrıca öldürülen Hizbullah lideri Nasrallah'a ihanet ettiği ileri sürüle Kudüs Gücü Komutanı Tuğgeneral İsmail Kaani, yaklaşık iki hafta sonra ilk kez Tahran'da ortaya çıktı.

3 Saat Önce Güncellendi

2024-10-15 10:28:28

İranlı kayıp general Kaani ortaya çıktı

İran devlet televizyonunun yayınladığı görüntülerde, Kaani'nin, 27 Eylül'de Beyrut'ta İsrail'in saldırısında hayatını kaybeden Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan'ın Tahran'a getirilen cenazesini karşılama törenine katıldığı görüldü.

Ekran Alıntısı_972

Karşılama töreninde Kaani ile birlikte birçok İranlı siyasi ve askeri yetkili de hazır bulunurken yakılan ağıtlara katıldıkları görüntülendi.

İsmail Kaani'nin Beyrut'ta Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah ile Nilfuruşan'ın hayatını kaybettiği İsrail saldırısında hedef alındığı iddiaları ortaya atılmıştı. Kaani, daha sonra Tahran'daki Hizbullah ofisini ziyaret etmişti.

MUHBİRLİK İDDİASI

Bunun ardından 4 Ekim'de İsrail'in Beyrut saldırısında öldürüldüğü veya yaralandığı iddia edilen Kaani için daha sonra İsrail'e istihbarat sızıntısı nedeniyle Devrim Muhafızları Ordusu tarafından sorgulandığı ve sorgu sırasında kalp krizi geçirdiği iddiaları Batı basını tarafından ortaya atılmıştı.

SON VİDEO HABER

Kerem Aktürkoğlu'na Portekiz'den övgü yağdı

Haber Ara