Dolar

34,0659

Euro

37,9071

Altın

2.813,97

Bist

9.758,14

İrlandalı komedyenden Gazze çıkışı

İsrail'i mizahi bir dille eleştiren videolarıyla tanınan İrlandalı sanatçı Tadgh Hickey, “Gazze’deki kıtlık, gölgede sıkışıp kalmış insanlara karşı bilerek işlenen bir savaş suçu. Bu ABD’nin verdiği destek sayesinde oluyor. Amerikan yapımı silahlar sayesinde oluyor.” dedi.

5 Gün Önce Güncellendi

2024-09-13 11:32:57

İrlandalı komedyen Tadhg Hickey, Batı medyasının İsrail-Filistin çatışmasını aktarma usulüne mizah aracılığıyla dikkati çekiyor.

Hickey, stand-up gösterileri ve kısa video paylaşımlarıyla izleyici kitlesinin, Batılı ülkelerin perspektifini sorgulamasını hedefliyor.

Batılı bakış açısını komedisinin merkez temalarından biri haline getiren Hickey, mağdurların kimliğinin Batı'nın çatışmaya yönelik tutumunu belirlediğini savunuyor.

Hickey durumu, "Batı'da, genel olarak Avrupa ve Amerika'da, beyaz olmayan insanların mücadelesini anlamakta bir çeşit bilişsel tutarsızlık söz konusu. İsrailli mağdurlarla empati kurmaya doğal bir yönelim var." şeklinde yorumluyor.

"(Filistinliler) Açık cezaevi gibi bir alanda 2 milyon insanla yaşamaya mahkum edildiler"

Gazze'deki soykırımın ilk günlerinde AA'ya açıklamada bulunan Hickey, İsrail-Filistin çatışmasında gerilimin tırmanmasıyla artan haber akışı ve yorumlarda, sivil can kayıplarının haksızlığı hususundaki genel kanıya karşın Ukrayna-Rusya Savaşı ile İsrail-Filistin çatışmasının Batı'daki yansımalarını kıyaslayarak şunları kaydetmişti:

"(Batılılar) Ukrayna'nın mücadelesinin soylu bir mücadele olduğu yönünde haberlerle dolduruluyor. Onlarınki gaddar sömürgeci güçten kurtuluş, özgürlük mücadelesi. Dolayısıyla Ukrayna'yı finansal ve manevi yönden desteklemeliyiz, onlara empati duymalıyız ve bütün bunlara katılıyorum. Ukraynalıların mücadelesi bir insanlık mücadelesi. Ancak (Filistinliler) özgürlük ve bağımsızlık için karşı saldırıya geçtiğinde, dünyanın bu yarısında, özgürlüğü hak etmiyor ve teröristlermiş gibi hissettiriliyoruz."

Haber Ara