Dolar

34,2371

Euro

37,0363

Altın

3.017,13

Bist

8.848,28

İş değiştirmek için kötü bir zaman mı?

Çoğu vasıflı çalışan farklı iş fikirleriyle iş değiştirmeye gidiyor. İş değiştirme fikri zamanlama olarak kritik durumlara sebep olabiliyor. ABD’de çalışanların talep ve iş değiştirmelerini Fortune uzmanları değerlendi.

2 Yıl Önce Güncellendi

2023-01-03 17:10:30

İş değiştirmek için kötü bir zaman mı?

İstihdam iş gücünü güçlü kılıyor

2022'de ekonomik istikrar konusunda belirsiz olmak için bir dizi nedene rağmen, ABD'de bir şey sürekli olarak güçlü kaldı: istihdam. İşgücü piyasasının gücü, şirketleri yetenek için rekabet etmeye bıraktı. Çalışanların vasıflı işçilere yönelik artan talepten yararlandığını gören Sessiz İşi Bırakma ve Büyük İstifa gibi bir dizi eğilimin ortaya çıkmasına neden oldu.

Çalışanlar için endişe söz konusu

CEO'ların yaklaşık %90'ı bir durgunluğun yaklaşmakta olduğuna inanırken, Amerika yaygın işten çıkarmalara ve işe alımların dondurulmasına tanık oldu. İşgücü piyasası en sıcak döneminde gemiyi terk eden birçok çalışan için endişe yaratmaya başladı. Fortune, uzmanları “2023'ün işverenlerin kontrolü yeniden kazanmasına yol açacak yeni bir güç kayması getirip getirmeyeceğini ve yeni yılda iş değiştirmenin daha zor ve riskli hale geleceği anlamına gelip gelmeyeceğini değerlendirmelerini” istedi.

Haber Ara