İİT'den yapılan yazılı açıklamada, Cazan bölgesindeki sivilleri hedef alan saldırının, gerginliği tehlikeli bir şekilde tırmandırdığı ve bunun bir "savaş suçu" olduğu ifade edildi.
Açıklamada, İİT'nin, Husi milislerin saldırılarını engellemede Suudi Arabistan'la dayanışma içinde olduğu kaydedildi.
Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "uluslararası sözleşmeleri ve insan haklarını açıkça ihlal eden, bölgesel güvenlik ve istikrara doğrudan tehdit oluşturan terörist saldırıların reddedildiği" aktarıldı.
Bahreyn Dışişleri Bakanlığı da Suudi Arabistan'ın güvenliğini ve istikrarını zayıflatmaya çalışanlara karşı aldığı tüm caydırıcı önlemleri desteklediklerini vurguladı.
Açıklamada, Suudi Arabistan hava savunma güçlerinin insansız hava araçlarını (İHA) ve balistik füzeleri imha etme konusundaki başarısından övgüyle söz edildi.
BAE Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da, Suudi Arabistan'da önemli ve sivil hedeflere yönelik saldırılar karşısında uluslararası toplumun, kesin ve net bir tutum takınması gerektiği kaydedildi.
Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri bugün, Husilerin Cazan kenti yönünde fırlattığı 5 balistik füze ve bomba yüklü 4 İHA'nın imha edildiğini duyurmuştu.
Husilerin Sözcüsü Yahya Seri ise daha önce yaptığı açıklamada, Suudi petrol şirketi Aramco ve diğer hedeflerin Bedir ve Sair türü 6 füze ile hedef alındığını, Aramco'da büyük bir yangın çıktığını söylemişti.
Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin kontrolünü elinde bulunduruyor.
Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı meşru Yemen hükümetine destek veriyor.
Husiler sık sık Suudi Arabistan'ın güney bölgelerini hedef alıyor.