Dolar

34,1873

Euro

37,8922

Altın

2.923,05

Bist

9.351,22

İsrail: 10 milyon kişi sığınaklara sığındı

İsrail ordusu, İran'dan fırlatıla 181 balistik füze sayıldığını, 10 milyon insanın güvenlik amacıyla sığınaklara sığındığını açıkladı.

4 Saat Önce Güncellendi

2024-10-01 23:13:07

İsrail: 10 milyon kişi sığınaklara sığındı

İran, İsrail'e karşı geniş çaplı bir saldırı başlatarak 181 balistik füze fırlattı. Saldırılar sonucunda İsrail'in birçok şehri ve onlarca yerleşim yeri hedef alındı. İsrail'deki 10 milyon insanın güvenlik amacıyla sığınaklara sığındığı bildirildi. Yetkililer, İsrail halkını korumak için her türlü önlemi alacaklarını vurguladı.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari daha sonra yaptığı açıklamada, Orta Doğu'da "yoğun saldırı" düzenleyeceklerini söyledi.

Yerel basında çıkan haberlere göre Hagari, İran'ın düzenlediği füze saldırılarının İsrail Hava Kuvvetlerinde herhangi bir hasara yol açmadığını savundu.

İsrail Hava Kuvvetlerinin "tam kapasite" faaliyet gösterdiğini söyleyen Hagari, "İsrail Hava Kuvvetleri tam kapasiteyle faaliyet göstermeye devam ediyor ve bu gece de geçtiğimiz yıl olduğu gibi Orta Doğu'ya güçlü saldırılar düzenlemeye devam edecek." ifadelerini kullandı.

Hagari, Orta Doğu'da düzenleyecekleri saldırıların hedefinde İran'ın olup olmayacağına ise değinmedi.

Füze saldırısı KKTC'den görüldü

İsrail'e yönelik füze saldırısı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bazı bölgelerinde de net şekilde gözlemlendi.

KKTC'nin resmi ajansı Türk Ajansı Kıbrıs'ın (TAK) haberine göre, İran'ın İsrail'e gerçekleştirdiği füze saldırısı Gazimağusa, İskele ve Karpaz bölgelerinde net şekilde görüldü.

Ada'nın özellikle doğu kesimlerinden izlenen saldırıların fotoğraf ve videolarını sosyal medya platformlarından paylaşan Kıbrıslılar, savaştan duydukları kaygıyı dile getirdi.

KKTC'nin güneydoğusunda yer alan İsrail, Karpaz Burnu'na denizden 233 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Haber Ara