Dolar

34,1873

Euro

38,1578

Altın

2.922,98

Bist

9.774,36

İsrail ateşkes çağrısını reddetti, saldırılar sürüyor!

İsrail, ABD ve Fransa’nın ateşkes çağrısını reddetti. Kuzeye yönelik hava saldırıları devam ederken, Lübnan çağrıyı kabul etti. İsrail kara harekâtı sinyali verdi.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-09-27 10:24:21

İsrail ateşkes çağrısını reddetti, saldırılar sürüyor!

7 Ekim'den bu yana Gazze'ye saldıran İsrail, kuzey komşusu Lübnan'a da hava saldırıları düzenliyor. ABD ve Fransa'nın ateşkes çağrısına Lübnan olumlu yanıt verirken, Netanyahu hükümeti teklifi sert bir dille geri çevirdi.

NETANYAHU HÜKÜMETİ ATEŞKESE KARŞI

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun liderliğindeki hükümet, ABD ve Fransa'nın öncülük ettiği ateşkes çağrısını reddetti. İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, "Kuzeyde ateşkes olmayacak" diyerek tutumlarını net bir şekilde ortaya koydu.

LÜBNAN ATEŞKESE OLUMLU YAKLAŞTI

Lübnan Başbakanı Necip Mikati, ateşkes teklifine olumlu yanıt verdi. Ancak İsrail Genelkurmay Başkanı Yehuda Halevi, kuzeye yönelik askeri hazırlıkların devam ettiğini belirterek, "Manevra sürecini hazırlıyoruz, kara harekâtı yaklaşıyor" dedi.

SAVAŞ KUZEYE TAŞINDI

İsrail, Hizbullah üyelerini hedef aldığını iddia ederek Lübnan'a saldırılar düzenlemeye devam ediyor. 18 ve 19 Eylül'de düzenlenen saldırılarda kadın ve çocuklar dahil yaklaşık 700 kişi hayatını kaybetti.

ABD VE FRANSA'DAN DİPLOMASİ ÇAĞRISI

ABD ve Fransa öncülüğünde 11 ülke, İsrail-Lübnan sınırında 21 günlük ateşkes çağrısı yaparak, diplomasiye alan açılmasını talep etti.

SON VİDEO HABER

Başkan, 'çok güzel hareket' dedi; kaskı hatırlattı

Haber Ara