Dolar

34,2271

Euro

37,2249

Altın

2.994,53

Bist

8.793,61

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun evi vuruldu

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun evi, Lübnan'dan fırlatılan bir İHA ile vuruldu. Bu olay, ABD istihbarat belgelerinin sızdırıldığı iddialarıyla birlikte uluslararası gerginliği artırıyor.

3 Saat Önce Güncellendi

2024-10-19 11:46:22

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun evi vuruldu

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Sezariye'deki konutu, Lübnan'dan fırlatılan insansız hava aracı (İHA) ile hedef alındı. Saldırı sırasında Netanyahu ve eşi Sara'nın evde bulunmadığı belirtildi. Öte yandan, İsrail'in İran'a yönelik kapsamlı bir saldırı hazırlığında olduğuna dair ABD istihbarat belgelerinin sızdırıldığı iddia edildi.

LÜBNAN'DAN İHA SALDIRISI! Lübnan'dan İsrail hava sahasına doğru üç İHA'nın girdiği, bunlardan ikisinin İsrail ordusu tarafından imha edildiği açıklandı. Bir İHA, Sezariye kentindeki bir yapıya isabet ederken, olayda yaralanan olmadı. Saldırının ardından İsrail polisinin bölgede yoğun güvenlik önlemleri aldığı bildirildi.

BÜYÜKELÇİLERDEN AÇIKLAMALAR! İsrail Başbakanlık Ofisi, Netanyahu'nun konutuna yapılan saldırıyı doğruladı. Yapılan açıklamada, Netanyahu ve eşi Sara'nın saldırı sırasında evde olmadığı ve olayda yaralanan olmadığı belirtildi. Bunun yanı sıra, Sezariye kentinde polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı kaydedildi.

ABD İSTİHBARATINDAN ŞOK BELGELER! Sızdırıldığı iddia edilen ABD istihbarat belgelerinde, İsrail Hava Kuvvetleri'nin İran'a yönelik kapsamlı bir saldırı hazırlığında olduğu öne sürüldü. 15 ve 16 Ekim tarihli belgelere göre, İsrail Hava Kuvvetleri, İran'a yönelik saldırıları simüle eden geniş çaplı tatbikatlar gerçekleştirdi.

TATBİKATLAR VE HAZIRLIKLAR Tatbikatların, uzun menzilli havadan fırlatılan balistik füzelerin taşınmasını ve gizli İHA operasyonlarını içerdiği ifade edildi. 8 Ekim'den bu yana yapılan tatbikatlar, en az 16 adet Golden Horizon füzesi ve 40 adet ISO2 Rocks füzesi taşınmasını kapsıyor.

SON VİDEO HABER

'Vural Çelik küs gitti! Siz de öleceksiniz'

Haber Ara