Filistin yönetimine bağlı Filistin Esirler Cemiyeti ve Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyetinden yapılan ortak açıklamada, İsrail'in serbest bırakacağı 90 Filistinlinin isimleri yayımlandı.
Özgürlüğüne kavuşması beklenen 90 Filistinlinin 69'unun kadın, 20'sinin çocuk, birinin ise genç yaşta olduğu ifade edildi.
Filistin Halk Kurtuluş Cephesi yöneticilerinden eski milletvekili Halide Cerrar ve gazeteci Büşra et-Tavil'in de serbest kalması beklenenler arasında olduğu aktarıldı.
Anlaşmaya göre, 3 İsrailli kadın esirin serbest kalmasına karşılık İsrail hapishanelerinde tutulan 90 Filistinlinin özgürlüğüne kavuşacağı kaydedildi.
Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, ateşkes ve esir takası anlaşmasının birinci aşaması kapsamında 3 İsrailli kadın esiri akşam saatlerinde Kızılhaç ekibine teslim etmişti.
AA