Dolar

34,2526

Euro

37,0591

Altın

2.992,59

Bist

8.654,39

İsrail'de 7 kişi 'İran için casusluk' yaptıkları iddiasıyla tutuklandı

İsrail'de İran için casusluk yaptıkları iddia edilen 7 İsrail vatandaşı tutuklandı. Savcılık, bu kişilerin askeri üsler hakkında bilgi topladığını açıkladı.

6 Saat Önce Güncellendi

2024-10-21 17:55:27

İsrail'de 7 kişi 'İran için casusluk' yaptıkları iddiasıyla tutuklandı

İsrail'de "İran için casusluk yaptıkları" iddiasıyla 7 İsrail vatandaşı tutuklandı. İsrail Savcılığı tarafından yapılan açıklamada, bu kişilerin Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı yerleşkesi, İsrail ordusuna ait iki hava üssü ve Demir Kubbe bataryalarının bulunduğu noktalar hakkında bilgi topladığı ve fotoğraf çektiği belirtildi. Casusluk suçlamasıyla gözaltına alınan bu kişilerden bazılarının 2 yıldan bu yana İran adına faaliyet gösterdiği iddia ediliyor.

ASKERİ ÜSLER HAKKINDA BİLGİ TOPLADILAR

Tutuklanan 7 İsrail vatandaşının tamamının, askeri bilgileri İran'a iletmekle suçlandığı kaydedildi. İsrail Savcılığı, bu kişilerin Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı yerleşkesi de dahil olmak üzere kritik askeri noktalar hakkında bilgi topladıklarını ve aralarında askerlikten firar eden bir kişinin de bulunduğunu açıkladı. Bu tutuklamalar, son haftalarda İran için tetikçilik yaptığı iddia edilen bir başka İsrail vatandaşının tutuklanmasının ardından geldi.

Haber Ara