Dolar

34,0240

Euro

37,7960

Altın

2.731,71

Bist

9.771,16

İsrail'den 'Türkiye NATO’dan çıkarılsın' çağrısı

Türkiye ile İsrail arasındaki gerginliği arttıran bir açıklama İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz’dan geldi.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-07-30 19:06:01

İsrail'den 'Türkiye NATO’dan çıkarılsın' çağrısı

İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan dün gece saatlerinde yapılan bir açıklamaya göre Bakan Israel Katz, Türkiye'nin “NATO'dan çıkarılması” çağrısında bulundu.

Bakanlığın açıklamasında, "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işgal tehditleri ve tehlikeli söylemi ışığında, Dışişleri Bakanı Israel Katz, [İsrailli] diplomatlara tüm NATO üyeleriyle acilen temasa geçmeleri talimatı verdi. Katz, Türkiye'nin kınanması çağrısı yapıyor. Ayrıca Türkiye'nin NATO'dan ihraç edilmesi talebinde bulunuyor.” ifadeleri yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Pazar günü Rize'de Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) İl Teşkilatı'nda yaptığı konuşmada, Filistinliler adına İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarına müdahale edebileceğini söylemesinin ardından iki ülke arasında tansiyon yükselmişti.

Ortadoğu'da Türkiye'nin gücünün önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in saldırılarının artmasına karşı "Biz nasıl Karabağ'a girdiysek, nasıl Libya'ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız. Yapmamak için hiçbir şey yok" demişti.

Haber Ara