Dolar

33,8935

Euro

37,6010

Altın

2.814,30

Bist

9.685,49

İsrail Gazze'de okul bombaladı; cesetler paramparça oldu

İsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyinde yerinden edilmiş sivillerin sığındığı bir okula düzenlediği saldırıda 11 Filistinli yaşamını yitirdi.

2 Hafta Önce Güncellendi

2024-09-02 11:02:55

Gazze'deki Sivil Savunma İdaresi, Telegram sayfasından yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze'deki Safad Okulu'na yaptığı saldırıda 11 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini onlarcasının da yaralandığını duyurdu.

İsrail ordusu, Gazze kentinin doğusundaki Zeytun Mahallesi'nde yerinden edilmiş yüzlerce Filistinlinin sığındığı Safad Okulu'na saldırı düzenledi.

Ölen 11 kişinin naaşı ve aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda yaralı ise El-Ehli Baptist Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yerel görgü kaynakları, İsrail saldırısı sonucu yüzlerce Filistinlinin sığındığı Safad Okulu'ndaki bir binanın büyük hasar aldığını belirtti.

Bombardımanın şiddetiyle cesetler paramparça oldu

Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü, İsrail'in ikinci kez bombalama tehdidinde bulunması üzerine Safad Okulu'nun boşaltıldığını duyurdu.

Görgü tanıkları ise bombardımanın şiddetiyle insanların havaya savrulduğunu, cesetlerin paramparça olduğunu aktardı.

İsrail ordusunun birkaç gündür devam eden kara ve hava saldırıları nedeniyle Zeytun Mahallesi'nde büyük tahribat oluştuğu belirtiliyor.

İsrail ordusu, Gazze'de son 24 saatte 47 Filistinliyi öldürdü

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nde son 24 saatte düzenlediği saldırılarda 47 kişiyi öldürdüğü, 94 kişiyi de yaraladığı bildirildi.
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 331 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, İsrail ordusunun, Gazze'de son 24 saatte gerçekleştirdiği 3 katliamda 47 kişinin öldüğü, 94 kişinin yaralandığı belirtildi.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 40 bin 738'e, yaralı sayısının da 94 bin 154'4 yükseldiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı vurgulandı.

AA

Haber Ara