İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun'a yönelik kara saldırısı başlattığını duyurdu. Operasyonun gerekçesi olarak "Hamas'ın altyapısını hedef almak ve güvenlik bölgesini genişletmek" gösterildi. İsrail güçleri, Gazze'nin güneyindeki Refah ve Han Yunus'u da bombalayarak en az 30 Filistinlinin hayatını kaybetmesine neden oldu.
İSRAİL'DEN BEYT HANUN'A KARA HAREKATI!
İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde yeni bir saldırı dalgası başlattığını açıkladı. Yapılan yazılı açıklamada, "Hamas'ın altyapısını yok etmek ve güvenlik bölgesini genişletmek amacıyla" Beyt Hanun bölgesine kara saldırısı gerçekleştirildiği bildirildi.
İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, X hesabından yaptığı açıklamada, İsrail kara birliklerinin Gazze'nin kuzeyinde operasyon başlattığını belirtti. Adraee, Beyt Hanun'daki saldırıların Hamas'ın direniş hatlarını kırmayı amaçladığını öne sürdü.
ATEŞKES BOZULDU: İSRAİL YENİDEN SALDIRIYA GEÇTİ!
Gazze Şeridi'nde 19 Ocak'ta yürürlüğe giren ateşkesin bozulmasının ardından, İsrail 18 Mart sabahı itibarıyla saldırılarını yeniden şiddetlendirdi. İsrail'in, Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda çok sayıda Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.
Özellikle Refah ve Han Yunus bölgeleri ağır bombardımana tutuldu. İsrail hava saldırılarında en az 30 Filistinli yaşamını yitirdi.
GAZZE'DE KRİZ DERİNLEŞİYOR: SİVİLLER HEDEFTE Mİ?
İsrail'in saldırılarıyla birlikte Gazze'deki insani kriz daha da derinleşiyor. Elektrik, su ve temel gıda maddelerine erişimde büyük sıkıntılar yaşanıyor. Uluslararası toplum, İsrail'in saldırılarını durdurması ve ateşkesin yeniden sağlanması için çağrılarda bulunuyor.
Filistinli yetkililer, İsrail'in saldırılarında çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğini ve altyapının büyük zarar gördüğünü belirtti.
BM'DEN UYARI: GAZZE'DE İNSANİ FELAKET KAPIDA!
Birleşmiş Milletler (BM) yetkilileri, Gazze'de insani felaketin her geçen gün büyüdüğünü vurguladı. BM, özellikle çocukların ve sivillerin hedef alındığını belirterek, İsrail'in saldırılarını derhal durdurması gerektiğini ifade etti.
Uluslararası kamuoyu, İsrail'in saldırılarını durdurması için diplomatik girişimlerin hızlandırılmasını istiyor. Ancak şu ana kadar somut bir adım atılmış değil.
GAZZE'DE SON DURUM: SALDIRILAR NE ZAMAN DURACAK?
İsrail ordusu, Gazze'deki askeri operasyonlarını sürdüreceğini açıkladı. Özellikle Beyt Hanun, Refah ve Han Yunus bölgelerinde yoğun bombardıman devam ediyor. Filistinli yetkililer, saldırılarda hayatını kaybedenlerin çoğunluğunun siviller olduğunu belirtti.
Gazze'de ateşkes umutları giderek azalırken, uluslararası kamuoyu saldırıların durdurulması için İsrail'e baskı yapmaya devam ediyor.