Dolar

34,0845

Euro

38,0680

Altın

2.836,13

Bist

9.975,61

'İsrail gemisi' diye bastıkları kargo gemisine Filistin bayrağı astılar

Yemen'deki Husi isyancılar, Kızıldeniz'de İsrail'e ait olduğu iddia edilen kargo gemisine düzenledikleri baskınla ilgili görüntüler paylaşarak, İsrail'e ait tüm gemilerin 'silahlı kuvvetler için meşru bir hedef haline geleceği' uyarısında bulundu. İsrail tarafı baskınla ilgili açıklama yaparak geminin İsrail'e ait olmadığı belirtildi.

11 Ay Önce Güncellendi

2023-11-20 22:41:40

Grubun sözcüsü Yahya Saree, X hesabından yaptığı paylaşımında, Husi güçlerinin "Gazze'ye yönelik saldırılar ve Gazze'deki Filistinli kardeşlerimize ve Batı Şeria'ya yönelik suçları sona erene kadar İsrail düşmanlığına karşı askeri operasyonlar yürütmeye devam edeceğini" söyledi.

yemen

İSRAİL'DEN AÇIKLAMA

İsrail, geminin İngilizlere ait ve Japonlar tarafından işletilen bir kargo gemisi olduğunu açıklarken, olayı, uluslararası deniz güvenliği açısından sonuçları olan bir "İran terör eylemi" olarak nitelendirdi.

İsrail ordusu, X'e paylaşımında, " Güney Kızıldeniz'de Yemen yakınlarında bir kargo gemisinin Husiler tarafından kaçırılmasının küresel sonuçları olan çok ciddi bir olay" olduğunu söyledi.

Geminin Türkiye'den Hindistan'a doğru yola çıktığını ve gemide "İsrailliler hariç çeşitli milletlerden sivillerin bulunduğunu" belirten İsrai tarafı, "Bu bir İsrail gemisi değil" ifadesini kullandı.

SON VİDEO HABER

Benfica, Kerem ve Orkun'un golleriyle kazandı

Haber Ara