Dolar

34,1589

Euro

38,1415

Altın

2.909,71

Bist

9.777,46

İsrail, Hudeyde Limanı'na hava saldırısı düzenledi

İsrail, Yemen'deki Hudeyde Limanı'na düzenlediği hava saldırısında Husileri hedef aldı. Saldırının, Husilerin İsrail'e yönelik son füze saldırılarına cevap olduğu kaydedildi.

3 Saat Önce Güncellendi

2024-09-29 21:35:27

İsrail, Hudeyde Limanı'na hava saldırısı düzenledi

İsrail, Yemen'deki Hudeyde Limanı'na yönelik düzenlenen hava saldırısında, Husilerin hedef alındığını açıkladı. Yapılan açıklamada, hava saldırısının Husilere ait askeri tesisleri hedef aldığı belirtildi. İsrail ordusu, saldırının Husilerin İsrail'e yönelik son füze saldırılarına cevap niteliği taşıdığını kaydetti.

HUSİLERİN HEDEF ALINDIĞI AÇIKLANDI

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Yemen'deki saldırıya dair bir açıklama yaptı. Açıklamada, Husilere ait askeri hedeflerin vurulduğu ve bu hedeflerin İran silahlarının, askeri malzemelerin ve petrolün aktarımı için kullanıldığı vurgulandı. IDF, "İsrail Hava Kuvvetleri, Yemen'de Husi terör rejiminin İsrail'e yönelik son saldırılarına cevap olarak, Husilere ait askeri hedefleri vurdu." ifadelerini kullandı.

Hedefler arasında enerji santralleri ve bir limanın da bulunduğu belirtildi. IDF, Husilerin, İran yönetimi ve finansmanı altında Irak milisleri ile işbirliği yaparak, bölgesel istikrarı baltalamaya çalıştığını ve bu tehdide karşı her mesafede faaliyet göstermeye kararlı olduklarını vurguladı.

İRAN'DAN KINAMA

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, İsrail'in saldırısını kınayarak, bu saldırının "Siyonist rejimin insanlık karşıtı yapısının bir göstergesi" olduğunu belirtti. Kenani, İsrail'in ABD desteğiyle suç işlemeye devam ettiğini vurgulayarak, "Washington, Tel Aviv'i yöneten suç şebekesinin işlediği suçların ortağıdır." şeklinde konuştu.

Kenani, Birleşmiş Milletler'in (BM) sivil altyapılara yönelik saldırılara karşı çıkma sorumluluğu olduğunu hatırlatarak, "İsrail'in bölgedeki savaş çığırtkanlığının uluslararası barış ve güvenlik açısından sonuçlarından, başta ABD olmak üzere Tel Aviv'i destekleyenlerin doğrudan sorumlu olduğu" değerlendirmesinde bulundu.

NE OLMUŞTU?

İsrail ordusu, son olarak 20 Temmuz'da Husilerin kontrolündeki Hudeyde Limanı'nı hedef almış, bu saldırıda limanda yük boşaltmak için kullanılan dört vinci vurmuştu. O saldırıda 6 kişi hayatını kaybetmiş, 83 kişi yaralanmıştı.

SON VİDEO HABER

Seren Serengil: Önce tarikat ve cemaatleri kapatacaklar

Haber Ara