Dolar

34,2923

Euro

37,0880

Altın

3.022,15

Bist

8.945,80

İsrail, İran'ı neredeyse hiç vurmamış

Geçtiğimiz gün dünya medyasını ayağa kaldıran İran'a yönelik İsrail saldırılarının çok küçük çaplı olduğu ortaya çıktı. İran Savunma Bakanı Aziz Nasırzade, İsrail saldırısında küçük hasarlar aldıklarını ve bu hasarların onarıldığını söyledi.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-28 20:13:55

İsrail, İran'ı neredeyse hiç vurmamış

İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, başkent Tahran'da düzenlenen bir etkinlikte konuşan Savunma Bakanı Nasırzade, bölgedeki saldırganlığını sürdüren İsrail'in tüm uluslararası hukuk kurallarını ihlal ettiğini belirtti.

İsrail'in saldırısına değinen Nasırzade, "İsrail rejiminin İran'a yönelik son saldırıları sırasında küçük hasar meydana geldi. Kendi bilgimizi ve bilimsel gücümüzü kullanarak bunları derhal onarıp yenileriyle değiştirdik." dedi.

İran'ın geçtiğimiz haftalarda İsrail'e yağdırdığı 190 füze ile ilgili saldırının 1 kişinin ölümüyle sonuçlandığı açıklanmış, o kişinin ise Batı Şeria'dan bir Filistinli olduğu ifade edilmişti.

Saldırıların gerekçesi Lübnan'daki şii yapılanma Hizbullah'ın lideri Hasan Nasrallah'ın öldürülmesi gösterilmişti.

Öte yandan İsrail tarafının sözkonusu saldırılarda İran makamlarını haberdar ederek İran'da hangi noktaların hedef alacaklarını bildirdikleri iddiası Jerusalem Post gazetesi tarafından paylaşılmıştı.

Aynı şekilde İran'ın da İsrail tarafını saldırılar öncesinde İran Dışişleri tarafından açıklanmıştı.

 

SON VİDEO HABER

Eski eşini 7 kurşunla öldürdü

Haber Ara