Dolar

32,9105

Euro

35,2441

Altın

2.467,05

Bist

10.765,66

'İsrail, Lübnan'ı bombalamak için Hizbullah'ı bahane edecek'

Gazze'de soykırım saldırılarına devam eden İsrail'in Lübnan'ın sivil altyapısını bombalamayı meşrulaştırmak için sistematik propaganda yaptığı belirtiliyor.

4 Gün Önce Güncellendi

2024-06-24 13:09:34

'İsrail, Lübnan'ı bombalamak için Hizbullah'ı bahane edecek'

İsrail'in Lübnan'ya yönelik olası işgal hamlesine yaklaşılırken, Daily Telegraph tepki çeken bir haber servis etti.

Haberde, Hizbullah'ın Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bulunan uluslararası havalimanında silah depoladığı ileri sürüldü.

Telegraph, haberi "Lübnanlı kaynakların gizlice verdiği bilgilere" dayandırsa da söz konusu iddiaları İsrailli kaynakların aktardığı düşünülüyor.

Haber kısa süre sonra Lübnan makamlarınca yalanlandı.

Lübnanlı yetkililer ve Lübnan Hava Taşımacılığı Birliği, Hizbullah'ın Beyrut Havalimanında silah depoladığına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

İsrail'in söz konusu haberleri, Lübnan'ın sivil altyapısına yönelik saldırıları meşrulaştırma amacıyla basına servis ettiği tahmin ediliyor.

Lübnan'daki sivil tesislerin ve altyapının vurularak bölgede geniş çaplı bir tahribat oluşturulmasının amaçlandığı düşünülüyor.

İsrail Gazze'deki saldırıları sırasında da hedef almak istediği sivil tesisleri "Hamas merkezleri" olarak nitelendirmiş ve saldırılarını meşrulaştırmaya çalışmıştı.

Özellikle Gazze'deki Şifa Hastanesi İsrail tarafından "Hamas merkezi" olarak nitelendirilmiş, buna dair ciddi bir kanıt sunulamasa da hastane tamamen kullanılamaz hale getirilmişti.

İsrail'in Lübnan'da da benzer bir strateji izlemeyi hedeflediği vurgulanıyor.

Kaynak: Mepa News

Haber Ara