TIEMTURK | HABER MERKEZİ
ÇEVİRİ
İsrail Times tarafından yürütülen bir araştırmaya göre, Twitter'da İsrail'e göç propagandası kapsamında kullanılan hiç bir "göçmen" gerçekte bulunamadı.
Bu tweetlerin çoğu şu anda kullanımd aolmayan "AliyahStory" kelimelerinden oluşan hashtag çerçevsinde paylaşıldı.
"AliyahStory", "Aliyah hikayesi" anlamına geliyor. Aliyah, Yahudilerin Yahudilerin dünyanın dört bir tarafından İsrail'e göçü (yükselmeyi) ifade eden bir kelime.
Middle East Monitor'un haberine göre konuyla ilgili paylaşımların çoğu silindi ve Bakanlık, tüm kişilerin "uydurma" olduğunu onayladı.
İsrailli haber kuruluşu Arutz Sheva, bir paylaşımda kullanılan insanın aslında göçmen olmadığını doğruladı.
Paylaşımda İngiltere'de yaşayan Danny isimli Yahudi'nin "Aliyah'ın kolay bir şey olmadığını fakat göçü gerçekleştirmeye değdiğini" söylediği beliritliyor.
Bakanlığın Twitter yayınına göre, Şikagolu Yahudi Tanya Lipworth ise "bunu asla hayal edemeyeceğini" söylüyor: "Yahudi bir evde, bir Yahudi okulunda büyüdüm, ancak iyonist hayali gerçekleştireceğimi asla hayal edemedim. Fakat İsrail'de bir yıl gerçirdikten sonra bunu yapabileceğimi anladım."
Bu paylaşımlardan birinde Toronto'dan Carla Weinberg ise “İsrail'e gittikten sonra İsrail'deki yaşamla ve ailemle ve arkadaşlarımla nasıl temas kurabileceğimi fark ettim” dedi.
"AliyahStory" eşliğinde paylaşılan bir başka paylaşımda New Jersey'den Rebecca ve David Goldman "Kaderimizi yaşamak demek israil'de yaşamak zorundayız demek. Daha yüksek bir bağlantı için can atıyoruz" dedi.
İsrail Times'a göre, isimlerin çoğu Facebook'ta görünüyor ancak İsrail'de yaşayan hiç kimseye ait görünmüyor.
İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin'in eski sözcüsü olan Jason Pearlman, "Bu gerçek bir bakanlık hesabı değilse bu korkunç değil. Sınıfları ve toplantıları göstermek için hazır fotoğraf kullanılabilir" dedi.
İsrail, Avrupa'daki ve ABD'deki Yahudileri, devlette Yahudi üstünlüğünü sağlamak için göç etmeye ikna etmek konusunda çok çaba sarf etti.
İsrail 1948'den bu yana etnik olarak temizlenen bölgeleri terk etmek zorunda kalan Filistinlilerin geri dönme sürekli olarak reddetti.
İç Yahudi Ajansı verilerine göre, İsrail'e göç, 2019'un ilk yarısında dörtte bir oranında arttı ve bu artış neredeyse tamamen Rusya'dan gelen Yahudi göçmenler tarafından oluşturuldu.