Dolar

34,0146

Euro

38,0506

Altın

2.830,77

Bist

9.975,61

İsrailli Haham: Deprem eşcinseller yüzünden oldu! Öldürülmeleri lazım

İsrail Sefarad Yahudileri Eski Hahambaşısı Shlomo Amar, bölgedeki depremin LGBTQ bireylere verilen sınırsız özgürlük neticesinde meydana geldiğini söyledi.

2 Yıl Önce Güncellendi

2023-03-03 14:44:30

İsrailli Haham: Deprem eşcinseller yüzünden oldu! Öldürülmeleri lazım

TIMETURK | HABER MERKEZİ

İsrailli bir haham, Türkiye'deki Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yaptığı yorumla eşcinsellerin hedefi oldu! İsrail Sefarad Yahudileri Eski Hahambaşısı Shlomo Amar, bölgedeki depremin LGBTQ bireylere verilen sınırsız özgürlük neticesinde meydana geldiğini söyledi.

Amar, Türkiye ve Suriye'deki yıkıcı depremlerin ardından İsrail'i vuran depremlerin İsrail'deki eşcinsel evliliklerdeki artışa bağlanabileceğini söyledi. Talmud'dan alıntı yapan Amar, "Bu benim tefsirim değil. Gemara'nın (Talmud'un ikinci bölümü) dili: Tanrı, senin olmayan bir şey için halkını şok ettiğini söyledi" ifadelerini kullandı.

İĞRENÇ BİR KÜLT

Haham Amar daha önce de eşcinseller hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Amar, 2016 yılında eşcinselleri "iğrenç bir kült" olarak nitelendirerek Yahudi yasalarına göre ölüm cezası almaları gerektiğini söylemişti.

Amar ayrıca eşcinsellerin dindar Yahudi olamayacağını söylemiş, eşcinselliği “üstesinden gelinmesi gereken vahşi bir şehvet” olarak nitelendirmiş ve Kudüs eşcinsel onur yürüyüşüyle ​​ilgili olarak “hayvanlar ve vahşi hayvanlar böyle davranmaz” demişti.

SON VİDEO HABER

Mısırlı kiracı evinde ölü bulundu

Haber Ara