Dolar

34,1754

Euro

38,2468

Altın

2.913,30

Bist

9.679,48

'İstihbarat örgütümüzün başındaki kişi MOSSAD ajanı çıktı'

İran'ın eski cumhurbaşkanlarından Mahmud Ahmedijad'ın İran'ın üst düzey bilim adamı Muhsin Fahrizade'nin ölümünün ardından söyledikleri Hizbullah lideri Nasrallah'In ölümünün ardından yeniden gündeme geldi.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-09-30 08:54:36

İran'da 2013 yılında Mahmud Ahmedinejad, cumhurbaşkanlığının son yılında Devrim Muhafızları komutanları, istihbarat subayları, hatta din görevlilerinin Mossad ajanlığıyla suçlanarak tutuklandıkları iddialarını gündeme getirmişti.

Nasrallah'ın İsrail tarafından öldürülmesinin ardından bu sözleri yeniden hatırlanan Ahmedinejad, Mossad'ın kendi döneminde İstihbarat Bakanlığı'na sızdığını 2021 yılında doğruladı.

Ahmedinejad İran televizyonuna verdiği röportajında, "İsrail ajanlarını, onların İran'daki komplolarını etkisiz hale getirmekle sorumlu en üst düzeyde görevlinin kendisinin İsrail ajanı çıkması normal bir şey mi?" diye sormuştu.

Eski Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin baş danışmanı ve eski İran İstihbarat Bakanı Ali Yunusi de 2021 yılında verdiği bir mülakatta şu ifadeleri kullanmıştı:

"Mossad'ın ülkenin bir çok bölgesinde etkisi o kadar geniş ki, İran liderliğinin her bir üyesi hayatından, güvenliğinden endişe etmelidir."

2020 yılının Kasım ayında İran'ın en önemli nükleer bilim insanı Muhsin Fahrizade'yi taşıyan araç konvoyuna ateş açılmıştı. Fahrizade'nin, yapay zeka yardımıyla uzaktan kontrol edilen bir makinalı tüfekten açılan ateşle öldürüldüğü belirlenmişti.

Haber Ara