Dolar

32,6472

Euro

35,1030

Altın

2.449,40

Bist

10.399,39

İtalya'yı sel felaketi vurdu!

İtalya'nın kuzeybatısında etkili olan şiddetli yağışlar, Piyemonte ve Valle d'Aosta bölgelerinde sel ve heyelanlara neden oldu. İtalyan basınında yer alan haberlere göre, bu bölgelerde devam eden sağanak yağışlar nedeniyle birçok nehir taşarken, yüksek kesimlerde heyelanlar meydana geldi.

2 Gün Önce Güncellendi

2024-06-30 19:28:22

Heyelan ve seller, söz konusu bölgelerde önemli maddi hasara yol açtı. Özellikle Piyemonte Bölgesi'ndeki dağların yamaçlarından şelale gibi akan yağmur suları dikkat çekti. Nehir taşkınları ve heyelanlar nedeniyle bazı yollar ulaşıma kapandı ve yerleşim yerlerinde mahsur kalanların kurtarılması için İtalyan İtfaiyesi tarafından kurtarma operasyonları gerçekleştirildi.

İtalya-İsviçre sınırındaki dağlık Macugnana beldesinde mahsur kalan yaklaşık 30 dağcı, itfaiye helikopteriyle havadan tahliye edildi. Alp Dağları ile çevrili Cogne beldesinde ise sel ve heyelan nedeniyle kara yolu zarar gören yaklaşık 200 kişi yine helikopterle kurtarıldı. Cogne'deki selde çok sayıda otomobil sel sularına kapıldı.

İtfaiye ekipleri, yoğun yağıştan etkilenen Piyemonte Bölgesi'ndeki Verbania Cuio Ossola beldesinde zor durumdaki 80 kişiye yardım sağladı. Ayrıca, Piyemonte ve Valle d'Aosta'da zaman zaman yağan dolunun da otomobiller ve tarım arazilerinde maddi hasara neden olduğu bildirildi.

Haber Ara