Dolar

33,8935

Euro

37,6010

Altın

2.814,30

Bist

9.685,49

İtiraf etti! 'Koronavirüsle ilgili sansür baskısı yapıldı'

Pandemi döneminde medyadaki sansüre ilişkin ilk büyük itiraf geldi. Facebook'un sahibi Meta Platforms'un CEO'su Mark Zuckerberg, Biden yönetiminin üst düzeydeki yetkililerinin salgın sırasında koronavirüsle ilgili içerikleri sansürlemesi için Meta'ya baskı yaptığını söyledi.

2 Hafta Önce Güncellendi

2024-08-27 19:26:35

İtiraf etti! 'Koronavirüsle ilgili sansür baskısı yapıldı'

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Zuckerberg, ABD Temsilciler Meclisi yargı komitesine dün yazdığı mektupta bu baskı hakkında daha önce konuşmadığı için ve belirli içerikleri kaldırmaya dair yaptığı bazı kararlardan dolayı pişman olduğunu söyledi.

Zuckerberg, Yargı Komitesi'nin Facebook sayfasında paylaştığı mektupta, "Beyaz Saray yetkilileri de dâhil, Biden hükûmetinin üst düzeydeki yetkilileri 2021'de, mizah ve hiciv de dâhil olmak üzere, belirli koronavirüs içeriklerini sansürlememiz için takımlarımıza aylarca tekrar tekrar baskı yaptı ve hemfikir olmadığımızda takımlarımızdan çok şikayet ettiler" diye yazdı.

"Hükûmet baskısı yanlıştı ve bunun hakkında daha fazla ses çıkartmadığımız için pişmanım" diye yazan Zuckerberg, "Ayrıca edindiğimiz tecrübe ve yeni bilgiyle bugün vermeyeceğimiz kararlar verdiğimizi düşünüyorum" diye ekledi.

Beyaz Saray ve Meta konuya ilişkin soruları henüz yanıtlamadı.

Reuters, AA

Haber Ara